-21%
-21%A kecske ünnepe

A kecske ünnepe

3 990 Ft 3 152 Ft

Készleten

Cikkszám: 140294
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-06-01
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Urania Cabral harmincöt év után látogat vissza “hazájába”, a Dominikai Köztársaságba, pedig megfogadta, hogy soha többé be nem teszi a lábát erre a “vacak kis szigetre”. De mégis látni akarja még egyszer utoljára azt az emberi roncsot, mellyé az egykor oly nagy hatalmú apja változott… Nem megbocsátani akar neki, hanem a bűnhődését látni: magatehetetlen szenvedését, a riadt tekintetét, amikor szemére olvassa egykori tetteit.
Urania látszólag sikeres életet él: jó nevű jogász az Egyesült Államokban, s még most, negyvenkilenc évesen is kívánatos nő – csakhogy férfi soha nem érintette a testét egy szörnyű éjszaka óta, melyet, még fiatal lányként Trujillóval, Dominika diktátorával kellett töltenie.
Miközben Urania újra találkozik apjával és rokonaival, visszatérünk az 1961-es esztendőbe, amikor Trujillót meggyilkolták. Vargas Llosa borzongatóan eleven képet fest egy diktatúra hétköznapjairól. Elénk varázsolja mind a rendszert kiszolgáló, mind a zsarnoksággal különböző okokból szembeszálló alakokat… és persze magát Trujillót, aki élet és halál ura a szigeten, de a minisztereivel folytatott megbeszéléseken folyton a nadrágját nézi, nincs-e ott árulkodó vizeletfolt, mert egyedül saját testének nem tud parancsolni…
És a történelemnek, amely elsöpri őt is, ahogy már elsöpört sok más aljas diktátort, aki önmagát isteni hatalommal ruházta fel.

A Nobel-díjas Vargas Llosa remekművei közül is kiemelkedik ez a kötet: a világirodalom egyik leghatásosabb, legkegyetlenebb “diktátorregénye”.

További információk

Szerző

Mario Vargas Llosa

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

624

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-06-01

ISBN

9789634056805

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A kecske ünnepe”értékelése elsőként