-26%
-26%A fegyvertelen katona

A fegyvertelen katona

Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 146 Ft

Készleten

Cikkszám: 139833
Kategória: Szerző: Kiadó: Casparus Kiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-05-04
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az eredeti könyv, amely alapján Mel Gibson 2017-ben két Oscar díjat elnyert, Fegyvertelen katona című filmje készült.

Egy valódi háborús hős megrendítő, lebilincselően izgalmas, igaz története, amely hitre, elköteleződésre, bátorságra és önfeláldozásra indít.
A 77. Gyalogoshadosztály katonáinak nem fért a fejébe, hogy Desmond T. Doss közlegény hogyan vállalkozhatott önként a II. Világháború borzalmaira egy szál fegyver nélkül, amivel védhette volna magát.
“Egyszerűen gyáva alak vagy!” – mondták neki. De a halk szavú szanitéc kitartott amellett, hogy az ő küldetése nem a gyilkolás, hanem a gyógyítás.
Amikor Desmond az ágya mellé térdelt, hogy imádkozzon, társai bakancsokkal dobálták és sértegették. Még a parancsnoka is ki akarta dobni a seregből. De amikor az egysége a csatamezőre került, az elszánt szanitéc bebizonyította páratlan bátorságát és hősiességét.
A háború egy borzalmas napján az Okinaváért vívott csatában Desmond korábbi kínzóinak tucatjai feküdtek a csatatéren, sebesülten és véresen. Ahogy záporoztak a japán lövedékek, a vég elkerülhetetlennek tűnt.
Képes lehetett egyetlen, fegyvertelen ember arra, hogy megmentse az életüket?
Ez a lenyűgöző könyv feltárja, hogyan lett Desmond Doss az első, a fegyveres szolgálatot lelkiismereti okból a megtagadó katona, aki megkapta a létező legmagasabb katonai kitüntetést, a Kongresszusi Becsületérmet. Desmond legendává vált hősiessége a becsületesség, megváltás és feddhetetlenség drámai, igaz története, ami arra inspirálja az Olvasót, hogy minden körülmények között bátran álljon ki a meggyőződése mellett.

További információk

Szerző

Booton Herndon

Kiadó

Casparus Kiadó Kft

Oldalszám

352

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-05-04

ISBN

9786158043472

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A fegyvertelen katona”értékelése elsőként