-26%
-26%27 méter elszabadulás

27 méter elszabadulás

5 az 5-ből 1 vásárlói értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 1 998 Ft

Készleten

Cikkszám: 146531
Kategória: Szerző: Kiadó: Ab Ovo Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2018-09-18
Kérdésem van
 • Leírás
 • További információk
 • Vélemények (1)

És akkor megtörtént. Átszakadt minden vasakadály, a silbakok lelkileg is összetörtek, acéloszlopok hajoltak meg, üvegtáblák hullottak szikrázó morzsákra, szép volt ugyan, de hiába, ostornyeles lámpák tértek ki döbbenten, és a vonat kifutott az utcára, előre, át a virágok kővázáin, lezakatolt a lépcsőkön, szaladt az utcán, menekültek a rémült emberek, elengedték egymás kezét, a vonat nekik esett, akár egy eszét vesztett fenevad, és aztán bódultan, kábán megtorpant.
Eddig tartott a lázadás. A hírneves elszabadulás. De akkor is, egyszer mégis sikerült, ha csupán 27 métert is, de megtette. Sín nélkül. Mozdony nélkül. Menetrend nélkül. Kalauz nélkül. Utasok nélkül.
Az eset valójában 1962. október negyedikén, 14 óra 21 perckor történt. Pontosabban akkor ért véget, mert a történés maga korábban kezdődött…

További információk

Szerző

Oláh Gábor

Kiadó

Ab Ovo Kiadó Kft.

Oldalszám

144

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-09-18

ISBN

9786155640308

Várható szállítás

2-4 munkanap

1 értékelés a termékre: 27 méter elszabadulás

 1. 5 / 5

  :

  Oláh Gábor: 27 méter elszabadulás

  Ajándék ez a könyv. Nemcsak azért, mert egy délután el lehet olvasni, hanem mert mint tárgy is gyönyörű. A kivitelezés az AbOvo Kiadó műhelyét dicséri, a szerző ötlete alapján.

  „A valóság, a látszat és a képzelet együtt forog ezen a színpadon” – kezdi a szerző az 1962. október 4-én játszódó történet elbeszélését.

  A 2727 számú, Szolnokról érkező személyvonat tíz kocsija kora délután, a mozdonytól elszabadulva, áttörte a Nyugati pályaudvar kordonját, és 27 métert csúszott ki, a Lenin körútra. A csúcsforgalom idején. A regény a vonat utasai, valamint a vasút dolgozói szemszögéből meséli el a történetet. Közben mintegy mellékesen bemutatja a borotválkozás, a kézzel írás, az óraviselés, a kivégzés kultúrtörténetét. Felvillantja a múlt század első felének nagypolgári életét. Bepillantunk a Fóti Gyermekváros életébe, megsejtjük a gyermektelen orvos házaspár sorsának változását, felelevenedik az 56-os forradalom feszültsége. Mindez személyes sorsokon keresztül.

  Az elszabadult vonat 52 másodperces ámokfutása a könyv csúcspontja, mint egy jól megvágott film, pereg a szemünk előtt.

  Karácsonyra, születésnapra bátran ajánlható, olvasmányos, gördülékeny, nagyapósan mesélő, elgondolkodtató írás.

Mondd el a véleményed