-23%
-23%Kalandozások az Ezeregyéjszakában

Kalandozások az Ezeregyéjszakában

3 570 Ft 2 749 Ft

Készleten

Cikkszám: 107480
Kategória: Szerző: Kiadó: Tericum Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2011-05-25
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A lassan feledésbe merülő ősi berber hagyomány szerint minden embernek meg kell keresnie a szívébe rejtett meséjét, mely életének a lényege. Van, aki megtalálja, s van, aki nem, de mindenkinek kötelessége, hogy keresse.

Pakisztáni útja során Tahir Shahot több hétre börtönbe zárják kémkedés vádjával. A pokoli körülményeket úgy próbálja átvészelni, hogy egy képzeletbeli vetítővásznon életre kelti gyerekkori emlékeit s bennük azokat a meséket, melyeket apja mesélt neki.
Miután kiszabadul és visszatér Marokkóba, útra kel, hogy megtalálja a szívébe zárt meséjét. Felkutatja az ország méltán híres mesemondóit, hogy meghallgassa csodás történeteiket. Kóborol Fez és Marrrákes óvárosaiban, átszeli a beláthatatlan Szahara homoktengerét, s miközben élvezi az egyszerű emberek vendégszeretetét, mesék kincsestárát gyűjti össze. A mesemondók között akadnak bizarr figurák is: misztikus kőművesek, akik csak éjszaka veszik kezükbe a vakolókanalat, szúfi bölcs és rendőr. Mindenkitől azt kéri, mondja el neki a saját meséjét.

Az Ezeregyéjszaka meséinek hangulatát idéző történetekben összemosódik múlt és jelen, mese és valóság. Varázslók és bűvös állatok kelnek életre, dzsinnek és dervisek lépnek elő a feledés tengerébe veszett gyerekkori emlékekből.

További információk

Szerző

Tahir Shah

Kiadó

Tericum Kiadó Kft.

Oldalszám

476

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2011-05-25

ISBN

9789639633810

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kalandozások az Ezeregyéjszakában”értékelése elsőként