-21%
-21%Bejárónők kézikönyve

Bejárónők kézikönyve

Bolti ár: 3 699 Ft
Internetes ár: 2 922 Ft

Válogatott történetek

Készleten

Cikkszám: 142589
Kategória: Szerző: Kiadó: Jelenkor Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-11-09
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Lucia Berlin szemügyre vette a démonait, az alkoholt, a kábítószereket, a bántalmazó és sérült anyát, a betegségeket, a magányt, aztán odalépett a szakadék szélére, és lenézett a mélységbe.
De az utolsó pillanatban mégis úrrá lett a zuhanáson: megírta az elbeszéléseit.
Történeteit, amelyek egyszerre ironikusak és tragikusak, drámaiak és szatirikusak, a huszadik századi Amerika mindennapjaiban rejtőző csodák és személyes tragédiák teszik felejthetetlenné.
A Bejárónők kézikönyve az amerikai novellista, Lucia Berlin válogatott történeteit gyűjti egybe. Az írónő halála után tizenegy évvel jelent meg a kötet, amely több millió olvasót és hatalmas népszerűséget hozott szerzőnek, és több mint húsz nyelvre fordították le.

,,A takarítónők lopnak, nem kérdés. De nem olyasmit, ami miatt olyan nagyon aggódnak az emberek, akiknek dolgozunk. Az a sok felesleges holmi, az váltja ki végül belőlünk. Nem kérünk a kis hamutartókban lévő aprópénzből.
Egyszer egy bridzspartin egy hölgyemény azzal állt elő, hogy a takarítónők becsületességét úgy lehet tesztelni, ha az ember kis rózsamintás hamutartókat hagy szerteszét, teli apróval. A magam részéről még hozzá is teszek pár egycentest, időnként még egy tízcentest is.
Amint nekifogok a munkának, legelőször is megjegyzem, hol vannak az órák, a gyűrűk, az aranyszövésű színházi retikülök. Később, amikor lihegve, vérvörös arccal berontanak, csak hűvösen megjegyzem:
– A párnája alatt; a zöld pipereasztalkán. – Igazából szoktam lopni, de leginkább csak altatót, a rossz napokra is gondolni kell.

További információk

Szerző

Lucia Berlin

Kiadó

Jelenkor Kiadó Kft.

Oldalszám

604

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-11-09

ISBN

9789636766245

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Bejárónők kézikönyve”értékelése elsőként