-26%
-26%A másik forradalom

A másik forradalom

Bolti ár: 2 995 Ft
Internetes ár: 2 217 Ft

Alternatív ötvenhat

Készleten

Cikkszám: 137011
Kategória: Szerzők: , , , , , Kiadó: Cser Kiadó
A kiadás időpontja: 2016-10-19
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A szerzők: Babiczky Tibor, Bereményi Géza, Berg Judit, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth Viktor, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Maros András, Márton László, Rainer M. János, Szécsi Noémi, Totth Benedek, Vámos Miklós

A történelemben nincs ha – szól az unásig ismert közhely. De az irodalomban van! Sőt, az irodalom csupa ha: fikció, képzelgés, játék. Az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenhat szerzőt, rugaszkodjanak el a makacs tényektől, és írjanak olyan novellát, melyben az ötvenhatos sztori valahogy másként alakul. Írják meg a másik forradalmat. Mi lett volna ha? Például ha Rákosi női álruhában visszatér Magyarországra, hogy újra átvegye a hatalmat? Ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel? Ha az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozott Magyarországról Márai Sándor ír naplót?
Nem lövünk le több poént a kötet írásaiból, az olvasó talán már érzi a vállalkozás izgalmát. A szokásos és ünnepélyes pátosz helyett íróink birtokba vették saját ötvenhatukat, és fantáziájuk kénye-kedve szerint alakították: hajlítgatták erra-arra, gyúrták, faragták. Van itt minden, amire csak az olvasó vágyhat: érzelem, kaland, humor, abszurditás, időutazás, misztika, történelmi sci-fi, apokalipszis – de ami a legfontosabb: minden írás éppen annyira szól a mai, létező Magyarországról is, mint a másik, az elképzelt forradalomról.
A kötethez Rainer M. János történész írt utószót, az illusztrációkat – a Fortepan képeit felhasználva – Palásti Kovács András grafikus készítette.

További információk

Szerző

Berg Judit, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gerlóczy Márton, Háy János, Vámos Miklós

Kiadó

Cser Kiadó

Oldalszám

248

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2016-10-19

ISBN

9789632785004

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A másik forradalom”értékelése elsőként