-26%
-26%A fekete macska

A fekete macska

Bolti ár: 999 Ft
Internetes ár: 739 Ft

3.

Készleten

Cikkszám: 128444
Kategória: Szerző: Kiadó: Helikon Kiadó
A kiadás időpontja: 2015-03-04
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Edgar Allan Poe lehelt életet a detektívtörténetekbe vélte Sir Arthur Conan Doyle. És ki lehetne nagyobb szakértő ez ügyben Sherlock Holmes kalandjainak megalkotójánál? A fekete macska és más történetek a krimi atyjának tartott Poe legjobb és leghíresebb novelláit adja közre: misztikum, titok és sötét erők elevenednek meg a hátborzongató (bűn)eseteket feldolgozó elbeszélésekben.
A C. Auguste Dupin, a világirodalom megannyi zseniális detektívjének mintájául szolgáló alak különös gyilkosság nyomába ered A Morgue utcai kettős gyilkosságban, Az ellopott levélben pedig a királynő levelére kell rábukkannia. A kötet címadó novellája egy horrorisztikus eszközökkel elkövetett, szörnyű bűn feszéltséggel és félelemmel vegyes izgalommal teli lelepleződésének története, míg A vörös halál álarca és Az egy hordó amontillado már a tudományos-fantasztikus irodalomra emlékeztető írások.
Poe a 19. századi amerikai irodalom legkülönösebb figurája, akit lírai-allegorikus költészete mellett a mesteri logikával megszerkesztett detektívtörténetei és bűnügyi novellái emeltek a világirodalom nagyjai közé.

További információk

Szerző

Edgar Allan Poe

Kiadó

Helikon Kiadó

Oldalszám

116

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2015-03-04

ISBN

9789632274430

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A fekete macska”értékelése elsőként