-26%
-26%A boldog herceg

A boldog herceg

Bolti ár: 999 Ft
Internetes ár: 739 Ft

2.

Készleten

Cikkszám: 128443
Kategória: Szerző: Kiadó: Helikon Kiadó
A kiadás időpontja: 2015-03-04
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A szecesszió egyik legjelesebb világirodalmi alakjának, Oscar Wilde-nak történetei a szépségbe rejtett fájdalom hangján mesélnek önzésről és önhittségről, gőgről és érzéketlenségről, majd áradó érzelmekről, bűnbánatról és önfeláldozásról.
A viktoriánus kori Anglia legellentmondásosabb alkotóinak egyike Wilde, akinek gyors és fényes sikerben, majd végzetszerű bukásban és nyomorban egyaránt része volt. A pályája kezdetén született, majd csakhamar gyűjteményekbe foglalt meséi hozták el népszerűségét, amelyet később hírhedt regényének, a Dorian Gray képmásának botránya tépázott meg.
A Boldog Herceg és A gránátalmák háza című mesegyűjtemény történeteit közreadó kötetben azonban a Dorian Gray-i fölényen és örömvágyon részvét és együttérzés lesz úrrá. Az élet bugyrait megjáró szépségimádók, Az ifjú király és A csillagfiú elbeszélése vagy az emberi szenvedést enyhíteni vágyó, érző lelkű szobor, A boldog herceg története a szecessziós szépségkultuszt öltöztetik ma is eleven varázsú mesei köntösbe, fiatalok és idősebbek gyönyörűségére és okulására.

További információk

Szerző

Oscar Wilde

Kiadó

Helikon Kiadó

Oldalszám

191

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2015-03-04

ISBN

9789632276328

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A boldog herceg”értékelése elsőként