-26%
-26%Különben magyar költő vagyok – Radnóti Miklós levelezése 1.

Különben magyar költő vagyok – Radnóti Miklós levelezése 1.

Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 433 Ft

Készleten

Cikkszám: 142937
Kategória: Szerző: Kiadó: Jaffa Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-11-22
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Különben magyar költő vagyok című kötetben Radnóti Miklósnak a kortársaival való levelezését találja az olvasó. Hogy kik voltak a kortársai? Barátok, családtagok, költőtársak, szerkesztők, kritikusok, szerelmek.
Az összegyűjtött levelek által 1926-tól követhetjük nyomon Radnóti Miklós életét, az erdélyi családtagokkal zajló kamaszlevelezés felhőtlen viccelődésétől egészen az utolsó munkaszolgálatra induló búcsújáig. Előttünk bontakozik ki a másfél évtizedes művészi pálya: az egyre szűkebb irodalmi térben mozgó magyar költőé. Tanúi lehetünk bírósági ügyének, bepillantást nyerünk egyetemi tanulmányaiba, beszámolókat kapunk a nyaralásokról, tudósításokat a munkaszolgálatokról. Helyet kaptak az érzelmi zavarokban született levelek: a Radnótit Reichenbergből szerelmével üldöző Tini üzenetei éppúgy, mint a Beck Judittal megélt valós szenvedély vallomásai. És mindenekelőtt a saját verseiért, saját költészetéért tollat ragadó és levelet író költő szólal meg a könyvben. Hol szelíden, hol önérzetesen, hol hivatalosan, hol érzelmesen, nem egyszer titokban.
Radnóti Miklós levelezésének jelentős része 1945 tavaszán megsemmisült. Ami a hagyatékban fennmaradt, és amit össze lehetett gyűjteni, itt olvashatja az érdeklődő. Radnóti sorait mindezidáig általában csak címzettjük olvasta, amiket pedig neki írtak, azt csak ő maga. Most azonban az olvasó is új szemszögből láthat rá a költő életére. A kötetben közölt levelek jelentős része most először lát napvilágot.

További információk

Szerző

Bíró-Balogh Tamás

Kiadó

Jaffa Kiadó

Oldalszám

557

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-11-22

ISBN

9786155715853

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Különben magyar költő vagyok – Radnóti Miklós levelezése 1.”értékelése elsőként