-20%
-20%Iszom, tehát vagyok

Iszom, tehát vagyok

3 600 Ft 2 880 Ft

Egy filozófus borkalauza

Elfogyott

Cikkszám: 111582
Kategória: Szerző: Kiadó: Akadémiai Kiadó Zrt.
A kiadás időpontja: 2012-02-16
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az ismert és rendhagyó észjárású brit, sőt egyenesen angol gondolkodó bekategorizálhatatlan, sok humorral megírt, magát olvastató, ugyanakkor mégis elgondolkodtató könyvvel jelentkezik, amely teljesen más, mint a hagyományos “boros könyvek”. Scruton könnyű kézzel zongorázik szinte a teljes eszme-, vallás- és kultúrtörténeten Dionüszosztól Sartre-ig (nem kell megijedni, a nem beavatottak számára is élvezhető formában), miközben a borokról, a borkultúráról is van érdemi, új mondanivalója. Különösen második hazájában, Franciaországban van nagyon otthon boros szempontból. Scrutonnak a könyvben lehetősége nyílik arra, hogy a borivás, a borkultúra kapcsán kifejthesse derűs, nagyon is vonzó “életfilozófiáját”.

A szerző ebben a könyvében, amelynek címe egy Monty Python-idézet, látszólag módszeres következetességgel vezeti az olvasót kisebb-nagyobb francia és újvilági birtokok, borok és dűlők között, mégsem hagyományos borkalauzt olvasunk. A borsznobizmust könnyű derűvel kifigurázó, rendhagyó könyv nem évjáratokban és divatokban, nem obskúrus íz- és illatjegyekben, hanem a hagyományait tisztelő és a természettel együtt élő ember lelki békéjében találja meg a civilizációval egyidős, attól elválaszthatatlan borkultúra lényegét.

A népszerű angol konzervatív gondolkodó természetesen nem tud kibújni a bőréből, a kötet második részében a bortúra szellemes filozófiai és kultúrtörténeti utazássá alakul. Ne tartson azonban senki elvont okoskodástól. A szerző nem tanít, inkább mesél; óvatos kortyokban “kóstolgatjuk” a megidézett bölcselők gondolatait.

További információk

Szerző

Roger Scruton

Kiadó

Akadémiai Kiadó Zrt.

Oldalszám

240

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2012-02-16

ISBN

9789630590730

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Iszom, tehát vagyok”értékelése elsőként