Kosár “Képes Géza költészete és kora” hozzá lett adva a kosaradhoz.
-26%
-26%Sánta Ferenc

Sánta Ferenc

Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 590 Ft

Készleten

Cikkszám: 141576
Kategória: Szerző: Kiadó: Nap Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-09-27
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Sokat szenvedve Sánta Ferenc is halálnak halálával halt, de nemcsak megírta, meg is tapasztalhatta a halálnak halálát, vagyis azt, hogy az egyén biológiai létének befejeződése nem járhat együtt az ember, az emberiség által létrehozott szellemi, erkölcsi értékek pusztulásával. Egyik legvarázslatosabb elbeszélése az Isten a szekéren. Egy parasztember, Sánta Ferenc a neve, szekerén váratlan utasként jelenik meg az Isten, akit aztán éjszakára a házába fogad a gazda, feleségének beleegyezésével. S valahol ott repdes körülöttük a boldogság madara.
Nem tudhatjuk, miként beszélget most az elbeszélés három szereplője egymással, s miként, milyen gondolatokkal tekintenek le reánk. De bizonyos vagyok abban, hogy segíteni próbálnak nekünk. Szükségünk van a segítségükre, a halhatatlanokéra. A szekér halad a hullámzó úton, a földön, a csillagok között, s mi lessük a szavakat, faggatjuk a csöndet” – olvassuk a kötetben.
A 2008-ban elhunyt Sánta Ferenc az 1960-as évek közepétől az egyik legismertebb magyar író volt, művei idegen nyelven is többször megjelentek. Az írásaiból készült filmek nemzetközi sikereket arattak. Munkásságáról Vasy Géza 1975-ben írt kismonográfiát. Ezt a monográfiát a megírása után született tanulmányaival és interjújával kiegészítve adjuk most közre, Sánta Ferenc születésének 90. évfordulója alkalmából.

További információk

Szerző

Vasy Géza

Kiadó

Nap Kiadó

Oldalszám

272

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-09-27

ISBN

9789633321225

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Sánta Ferenc”értékelése elsőként