-26%
-26%Kik vagytok ti?

Kik vagytok ti?

Bolti ár: 7 499 Ft
Internetes ár: 5 549 Ft

Kötelező magyar irodalom – Újraélesztő könyv

Készleten

Cikkszám: 149756
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2019-04-25
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Irodalomtörténet? Az is. Izgalmas oknyomozás, hogy valójában kik voltak ezek a valahai alkotók? Az is. Életútfeltárás, életműelemzés? Az is. Kor- és kórrajz? Az is. De legfőképp igazi Háy-próza. Tele humorral, gondolattal, a valahai életművek teljesen újszerű megközelítésével. Olyan könnyedén lép át más korok világába, olyan természetesen beszél a valahai alkotókról, hogy észre se vesszük, hány év választ el tőlük, s lelkesen vetjük bele magunkat ebbe a világba, aminek hősei a tankönyvekből jól ismert, sokszor unalmasnak vagy épp érdektelennek tartott alakok.

,,Író vagyok, nem akartam más írókat szobornak látni, nem akartam szobrok közt élni. Ki akartam szabadítani őket ebből a fogságból, mert a vaspáncél csak a középkori lovagoknak áll jól, az íróknak nem. Azt akartam, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók. Hogy olyanok legyenek, mint a barátaink, a rokonaink, az osztálytársaink. Hogy embernek látszódjanak, nagyszerűeknek és esendőeknek, olyanoknak, akikre lehet haragudni, és olyanoknak, akiket lehet szeretni. Hogy minden olvasó érezze, ők még mindig hozzánk beszélnek, és rólunk beszélnek, a mi sorsunkhoz szólnak hozzá. Elevenséget akartam, mert az irodalom nem múzeumi tárgy. Ott van az életünkben, ha akarjuk, hogy ott legyen.” (Háy János)

A Kik vagytok ti? mint írói vállalkozás is példátlan. Hatalmas mű, óriási, sokéves munka. S az eredmény egy olyan könyv, ami Szerb Antal óta először mer újszerűen és jól olvasható stílusban a magyar irodalom alkotóihoz nyúlni.”

Szerző: Háy János

További információk

Szerző

Háy János

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

705

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2019-04-25

ISBN

9789635040124

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kik vagytok ti?”értékelése elsőként