-26%
-26%Kincskereső kisködmön

Kincskereső kisködmön

Bolti ár: 1 299 Ft
Internetes ár: 961 Ft

Készleten

Cikkszám: 141021
Kategória: Szerző: Kiadó: Móra Ferenc Könyvkiadó ZRt.
A kiadás időpontja: 2017-08-14
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Móra Ferenc (1879-1934) a magyar irodalom egyik jelentős mestere, számos, az ifjúság számára írt könyvek szerzője. Nem korszakos nagy művész, nem remekművek vagy hatalmas alkotások jellemzik munkásságát. Egyszerűen jó és érzékeny író, akit élvezet olvasni. Élvezet olvasni, mert stílusa az élő beszédre emlékeztet, témái érdekesek és mély emberség és szeretet sugárzik írásaiból. A kisemberek sorsának, a legfontosabb emberi érzéseknek és a gyermekek világának krónikása. Szava halk, s éppen ez a halk hang ejti rabul az olvasót – legyen az gyermek vagy felnőtt.
A gyermekek között legnépszerűbb műve a Kincskereső kisködmön, amely nem csupán gyermekek számára készült gyönyörűséges olvasmány, de Móra művészi önéletrajza is. Nem elsősorban tényleges élményeit írta meg, hanem gyermekkora érzéseit örökítette meg a méltán szeretett könyvben.
Bár a regényben sok a meseelem, a főhős, a gyermek Gergő élő és hiteles alakként ismerkedik környezetével, a felnőttek felemás világával és természetesen saját lelkével is. Nyiladozó elméje megkülönbözteti a jót és a rosszat, érzékeny szíve, ébredező lelkiismerete előbb-utóbb a helyes útra viszi. A valóság izgalmait, nyomorúságait és örömeit a gyermek szemével láttatja az író. Az élet olyan, amilyen, döbben rá Gergő, de szeretet nélkül elviselhetetlen! Szülei igazságainak elfogadásához idő kell és némi érettség. Sok apró igazság tárháza a Kincskereső kisködmön, ezeket fogadja el és próbál szerintük élni a regény végére a cseperedő fiú.
A mű utolsó mondata, mely Móra Ferenc életének vezérlő elve, Gergő számára is őszinte és megszenvedett értelmet kap. “A szeretet az élet.” – kínálhat-e nagyobb tanulságot író és könyv a gyermekeknek?
Kaiser László

További információk

Szerző

Móra Ferenc

Kiadó

Móra Ferenc Könyvkiadó ZRt.

Oldalszám

174

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2017-08-14

ISBN

9789634157984

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kincskereső kisködmön”értékelése elsőként