-26%
-26%Kedvet virágoztató magyar népmesék

Kedvet virágoztató magyar népmesék

Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 1 843 Ft

Készleten

Cikkszám: 131838
Kategória: Szerző: Kiadó: Tinta Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2015-11-05
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Egyszer volt… Ezzel a két szóval csendül föl a mese dallama a mesélő ajkán. Ha ezt a két szót halljuk, boldogan merülünk bele a többi szóba, ami utána következik: a mesébe. És nem törődünk azzal sem, hogy így folytatódik: hol nem volt.

Mi az oka annak, hogy annyira szeretjük a mesét talán még jobban, mint a valódi hírt? Mi az oka annak, hogy nemcsak a gyermek, hanem a felnőtt is vágyódik a mese után? Mert jegyezzük meg jól: a jó mesét nemcsak gyermekek hallgatják. A mesére minden egészséges lelkű embernek igénye van. Főképp azért szeretjük a mesét, mert a mese: az élet javított kiadása. A mesében helyrezökken mindaz, ami az életben torz, ferde, suta. A mesében az történik, amit az ember igazságosnak érez, vagy amit szeretne.

A mesében a legokosabb, a legjobb vagy a legügyesebb győz. Nem a legerősebb, a leghatalmasabb vagy a legdühösebb. Akárhány feje van a sárkánynak, végül mégis levágják mind, s néha a legkisebb babszemvitéz viszi véghez e tettet. A vasorrú bába hatalma akármilyen titokzatos és nagy, gyermekek is legyőzhetik, ha az ő oldalukon van az igazság.

Kötetünk 17 igazi, jellegzetes magyar népmesét tartalmaz magyarázatokkal. A gyűjtemény először 1944-ben jelent meg a Népművelők könyvtára sorozatban.

A 21. század embereként éppúgy érzünk, ha a valóságra gondolunk, mint a korábbi korok emberei. Menekülünk egy másik világba, az álmok, a mesék birodalmába, ahol minden lehetséges, és minden úgy van jól, úgy van rendben, ahogy történik, ahol emberfeletti hatalmak biztosítják minden jogosnak tartott emberi vágy diadalát.

További információk

Szerző

Dömötör Sándor

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

154

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2015-11-05

ISBN

9789634090274

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kedvet virágoztató magyar népmesék”értékelése elsőként