-23%
-23%A Magyar konyha filozófiája

A Magyar konyha filozófiája

4 500 Ft 3 465 Ft

Készleten

Cikkszám: 97576
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Püski Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2009-12-12
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A magyar konyha eredetiségét, egyediségét az európai konyhák között az ősi keleti gasztronómiai civilizációkig visszanyúló gyökerei határozzák meg. A keleti gasztronómiai civilizációk az ókor legmagasabb gasztronómiai szintjét képviselték, az étkezés harmóniarendszerére épültek.
A modern világ globalizációs légkörében csak az a nemzeti konyha maradhat fenn, amelynek mélyre nyúló gyökerei képesek összekötni a múlt megkülönböztető hagyományait a kor emberének elvárásaival és szükségleteivel.
A jövő magyar konyhájának erőteljesen képviselnie kell az ősi hagyományok harmóniarendjét, megfelelően ötvözve az egészséges étkezés szabályaival.
Ez az alapgondolata Cey-Bert Róbert és Cey-Bert Tünde könyvének, amely évszázadok mulasztását pótolja, megfogalmazva a magyar konyha filozófiáját. Eljött az ideje, hogy mi, magyarok is rendezzük és meghatározzuk hosszú hagyományokkal rendelkező gasztronómiánk filozófiáját.
A kötet a régi hagyományos receptek mellett több mint száz új ételleírást tartalmaz, amelyek kifejezik a megújuló magyar konyha sajátos ízirányzatait, tálalási esztétikáját, deatetikai értékrendjét és változatos konyhatechnikai eljárásait.

További információk

Szerző

Cey-Bert Róbert Gyula, Cey-Bert Tünde

Kiadó

Püski Kiadó Kft.

Oldalszám

504

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2009-12-12

ISBN

9789633020074

Várható szállítás

5-8 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A Magyar konyha filozófiája”értékelése elsőként