-21%
-21%A magyar zsidó konyha – ÜKH 2017

A magyar zsidó konyha

6 990 Ft 5 522 Ft

Készleten

Cikkszám: 140336
Kategória: Szerző: Kiadó: Corvina Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-06-02
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az étkezéskultúra szinte minden más fontos jelenségét is bemutatja, így a falusi és a városi háztartásokat, a zsidó vendéglátóhelyeket, valamint a kóser élelmiszeripart és kereskedelmet. Újdonságai közé tartoznak a török hódoltság alatti zsidó konyhának a maitól sokban eltérő jellegzetességeit bemutató adalékok és a világ első jiddis szakácskönyvének részletes ismertetése – melyről kevesen tudják, hogy Pesten adták ki 1854-ben. A korabeli sajtóbeszámolókra, kortársak visszaemlékezéseire és saját gyűjtésű, 1945 előtti kézírásos receptfüzetekre támaszkodó szöveget közel 200 kép egészíti ki. Előző köteteimhez hasonlóan itt is a témákat elemző szöveg, a számos idézet és a jórészt ismeretlen képanyag egymást kiegészítő együttesével igyekszem a sokféle zsidó társadalmi, vallási csoport mindennapi életét úgy bemutatni, hogy az olvasó betekintést kapjon a valóság sokdimenziós gazdagságába. (Körner András)

További információk

Szerző

Körner András

Kiadó

Corvina Kiadó

Oldalszám

400

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-06-02

ISBN

9789631364224

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A magyar zsidó konyha”értékelése elsőként