-15%
-15%Házi pálinkafőzés

Házi pálinkafőzés

2 900 Ft 2 465 Ft

Készleten

Cikkszám: 105420
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2011-01-17
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy “pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni.”
Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés ( 3. fejezet ).
Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.

További információk

Szerző

Békési Zoltán, Csarnai Erzsébet

Kiadó

Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

157

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2011-01-17

ISBN

9789632865966

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Házi pálinkafőzés”értékelése elsőként