-26%
-26%Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat

Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat

2 995 Ft 2 217 Ft

Módszerek és receptek

Elfogyott

Cikkszám: 128734
Kategória: Szerző: Kiadó: Cser Kiadó
A kiadás időpontja: 2015-03-25
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és maga az eljárás az idők folyamán tulajdonképpen nem változott.
A halat, húst vagy sajtot a füstölési folyamat során meghatározott ideig hő és füst hatásának tesszük ki. Ezzel régebben elsősorban az ételek eltarthatóságát kívánták fokozni, ma elsősorban azért füstölünk, mert a füstölt árut különlegesen ízletessé és étvágygerjesztő színűvé kívánjuk tenni.
A könyv a füstölési eljárásokat mutatja be részletes leírással és receptekkel.

A tartalomból

Amit a füstölésről tudni kell
A füstölés rövid története
A füstölés hatása a húsokra
Füstölési eljárások
Forrófüstölés
Melegfüstölés
Hidegfüstölés
A különböző fafajták – és ami a füstöt még ízesebbé teszi
Füstölőkészülékek
Füstölés elektromos füstölőkészülékben
Füstölés spirituszégős készülékben
Füstölőhordó készítése házilag
A füstölés módja saját készítésű füstölőhordóban
Füstölés sütőedényben
Füstölés wokserpenyőben
Füstölés gömbgrillben
Először pácoljunk
Hal, szárnyas és egyéb hús előkészítése füstölésre
A pác-só más, mint a háztartási só
Szárazpácolás
Nedvespácolás
Konyhasó, tengeri só, kősó
Halak előkészítése
Húsok és szárnyasok előkészítése

Halak, húsok, vadak és szárnyasok alapreceptjei
Halak alapreceptjei
Édesvízi halak füstölése
Tengeri halak
Húsok, vadak és szárnyasok alapreceptjei
Sertéshús
Marhahús
Bárányhús
Vadak
Szárnyasok
… és amit még füstölni lehet

Füstölt nyersanyagokat tartalmazó receptek
Halak, rákok, tenger gyümölcsei
Húsok
Szárnyasok
Vadak
Tofu, sajt, tojás és hasonlók

További információk

Szerző

Maria Sartor

Kiadó

Cser Kiadó

Oldalszám

108

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2015-03-25

ISBN

9789632784045

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat”értékelése elsőként