-26%
-26%Olasz kulinária

Olasz kulinária

6 995 Ft 5 177 Ft

Készleten

Cikkszám: 76860
Kategória: Szerző: Kiadó: Vince Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2007-09-07
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi olaszosat.
Az olasz konyhaművészet ma népszerűbb, mint valaha. Igaz ez az egész ország gasztronómiájára, melyben nagyon fontos a helyi hagyományok tiszteletben tartása, de érvényes arra is, amit általában külföldön neveznek így: “olasz konyha”.
Ám mi is valójában az, amit – így, egyszerűen, sőt mondhatnánk, leegyszerűsítve – olasz konyhának nevezünk?
Először is szögezzük le: olyan, hogy olasz konyha nincs is.
Az olasz konyhaművészet nem valamiféle egységes gasztronómiai rendszer. Minden régió őrzi saját jellegzetességeit, ám vannak általánosan meglévő, összekötő elemek is, melyek minden tartományban fellelhetők. Ilyen a termékek kiváló minőségéhez való ragaszkodás éppúgy, mint felhasználásuk során azok megbecsülése, a konyhai munkában is megnyilvánuló gondoskodás, tisztelet és szeretet.
A gazdagon terített itáliai étkezőasztal három lába a regionális sokféleség, a termékek kiváló minősége és a hagyományőrzés, de negyedik lába nélkül felbillenne az asztal: ez pedig nem más, mint az evéshez-iváshoz való sajátos olasz hozzáállás. A kulinária ebben az országban színtiszta élvezet, egyfajta ünnep – az érzékek mindennapi ünnepe családi, baráti körben, otthon vagy egy hangulatos étteremben.

Induljon el velünk felfedezőútra, hiszen gazdagon illusztrált kötetünk egyszerre érdekes olvasmány, útikalauz és remek szakácskönyv. Az olvasáshoz és a receptek kipróbálásához jó szórakozást kívánunk.

További információk

Szerző

Claudia Piras

Kiadó

Vince Kiadó Kft.

Oldalszám

496

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2007-09-07

ISBN

9789639552975

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Olasz kulinária”értékelése elsőként