-21%
-21%77 magyar pacal

77 magyar pacal

3 999 Ft 3 159 Ft

Készleten

Cikkszám: 141061
Kategória: Szerző: Kiadó: Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
A kiadás időpontja: 2017-08-22
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Már az ókori görögök is… vagy ha ők nem, de a rómaiak biztosan! Üssük fel Apiciust vagy a Satyricont, és lám: ott a pacal. És a sötét középkor? Aki olvasta Rabelais-t, csak somolyog. Hát a modernek? Pacal minden mennyiségben, benne úszunk pillangózva. A posztmodernekről már nem is szólunk, csak annyit mégis: a pacal az pacal az pacal az pacal.
Cserna-Szabó András régi nagy híve a marhabendőnek, tagja a titkos pacalszektának: ők azok, akik minden étlapon a pacalt keresik.
A 77 magyar pacal nem egyszerűen csak egy könyv. Ez egy igazi, hamisítatlan, őseredeti beavató könyv, alcíme lehetne akár Bevezetés a pacalba vagy A pacal filozófiája, netán A pacalisták evangéliuma is, és egyik sem lenne túlzás. Három részből áll: egy történeti, egy gasztronómiai (77 recept) és egy irodalmi fejezetből. Benne van minden, amit tudni akarsz a pacalról, de sosem merted megkérdezni…
Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen a kerthelyiségben, kezében kenyér, éppen szaftot tunkol, fröccsöt iszik, s közben új, eddig ismeretlen pacalokkal álmodik.

További információk

Szerző

Cserna-Szabó András

Kiadó

Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

Oldalszám

282

Kiadás dátuma

2017-08-22

ISBN

9789631435382

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“77 magyar pacal”értékelése elsőként