-26%
-26%Don Juan tanításai

Don Juan tanításai

Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 435 Ft

Készleten

Cikkszám: 121979
Kategória: Szerző: Kiadó: Édesvíz Kulturális Szolgáltató Kft.
A kiadás időpontja: 2014-02-20
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Carlos Castaneda antropológus hallgatóként tanítványul szegődik Don Juan, jaki indián varázsló mellé, aki tudásának egyre mélyebb rétegeit tárja fel előtte, beavatja a látás, a módosult tudatállapotok, Mexikó és a „másik világ” titkaiba. A Don Juan tanításai Carlos Castaneda első és legsikeresebb írása.

„1960 nyarán, amikor még antropológia szakos hallgató voltam a Los Angeles-i California Egyetemen, többször leutaztam délnyugatra, hogy az ottani indiánok által használt gyógynövényekről gyűjtsek anyagot. A könyvben leírt események az egyik ilyen utam során kezdődtek.
Azelőtt is többször találkoztam Don Juannal, de mindig csak antropológiai megfigyelő minőségemben. Korai beszélgetéseink során titokban készítettem jegyzeteket, s később emlékezetemre támaszkodva rekonstruáltam a teljes beszélgetést. Amikor azonban a tanítványa lettem, Don Juan nagy nehezen megengedte, hogy leírjak mindent, ami elhangzik.
A könyv első részében válogatást közlök jegyzeteimből, amelyek a tanulóidőm alatt átélt nem szokványos valóság állapotaival foglalkoznak. A könyv második felében pedig az első rész adatai alapján készített strukturális elemzést nyújtok. Igyekeztem Don Juan tanításait logikus gondolati rendszerként bemutatni, amely alkalmas arra, hogy a tanítványt elvezesse egy olyan fogalomalkotási szintre, amely megmagyarázza az általa átélt jelenségek világát.”

További információk

Szerző

Carlos Castaneda

Kiadó

Édesvíz Kulturális Szolgáltató Kft.

Oldalszám

272

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2014-02-20

ISBN

9789635291830

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Don Juan tanításai”értékelése elsőként