-21%
-21%A kitüntetés

A kitüntetés

2 399 Ft 1 895 Ft

Készleten

Cikkszám: 142463
Kategória: Szerző: Kiadó: Maecenas
A kiadás időpontja: 2017-11-15
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A német megszállás idején Ga?lle de Barbet, a Lyon közelében élő diáklány sorra elveszíti szeretteit: apját és bátyját megölik a németek, anyja megtébolyodik, legjobb barátnőjét és családját pedig a szeme láttára hurcolják el. Amikor a véletlen úgy hozza, hogy Ga?lle-nek módja nyílik elbújtatni egy zsidó kisfiút a nácik elől, csatlakozik a francia ellenállás tagjaihoz, és százával menekít gyerekeket biztonságos helyre. A háború utolsó napjaiban pedig a családi kastélyban elszállásolt német parancsnok kérésére és segítségével Ga?lle a nácik által elrabolt műkincseket rejt el, hogy a németek távozása után visszaadja őket a kifosztott francia múzeumoknak.
Amikor véget ér a háború, Ga?lle-t azzal vádolják, hogy együttműködött a németekkel. Igazát nem tudja bizonyítani, ezért Párizsba menekül, ahol a divat világá-ban új életet kezd. Később New Yorkba kerül, s Dior-modellből feleség és anya lesz. Megannyi fájdalmas veszteség után végül visszatér a gyökereihez, Párizsba.
Ám a múlt kísértetei továbbra sem tágítanak mellőle. A háború után pillanatok alatt rásütötték a kollaborálás bélyegét, de az már senkinek nem volt sürgős, hogy kiderítse az igazságot. Unokája azonban addig nem nyugszik, amíg nagyanyját el nem ismerik annak, aki mindig is volt: igaz embernek és hősnek.

További információk

Szerző

Danielle Steel

Kiadó

Maecenas

Oldalszám

320

Kiadás dátuma

2017-11-15

ISBN

9789632033198

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A kitüntetés”értékelése elsőként