-26%
-26%Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk

2 100 Ft 1 554 Ft

Készleten

Cikkszám: 139582
Kategória: Szerző: Kiadó: Nap Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-04-20
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A könyv – életrajz, az eredeti címben ígért “népvezér”, a szultánság romjain a független és modern Törökországot megteremtő hadvezér és államférfi: “Gazi Mustafa Paşa”, azaz a törö-kök atyja: Atatürk alakját hitelesen megidéző, a török történelem e korszakának leglényege-sebb eseményeit nyomon követő esszé.
A szerző egy fényképalbumot lapoz. Oly módon, hogy Atatürk egy-egy fényképéről részletes leírást adva idézi meg életének egy-egy sorsdöntő eseményét vagy jellemző epizódját.
A művet olvasván a magyar történelem alapvető kérdései visszhangoznak bennünk. Hiszen Törökország számára is létkérdéssé vált az imperialista intervencióval szemben az ország függetlenségének kivívása (1919-22-es Nemzeti Felszabadító Háború); az ország jövője azonban ugyanolyan követelően tette szükségessé a társadalmi haladást és a nyugati civilizá-cióval való lépéstartást is.
Az igazi hazafiság eszméivel fűtött, költői hevülettel megírt esszé megismerteti a magyar olvasót századunk egyik legkiemelkedőbb alakjával. Érdekes és vonzó olvasmány.
A török kulturális és turizmus minisztérium TEDA támogatásával.

További információk

Szerző

Ceyhun Atuf Kansu

Kiadó

Nap Kiadó

Oldalszám

152

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-04-20

ISBN

9789633320938

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Mustafa Kemal Atatürk”értékelése elsőként