-26%
-26%Homokláp és csengőfrász

Homokláp és csengőfrász

Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 1 843 Ft

mégis magyarnak…

Készleten

Cikkszám: 139182
Kategóriák: , Szerző: Kiadó: Napkút Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-03-23
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A huszadik század egyik ismert történésze az 1990-es évek végén azt írta: “A kommunizmus szörnyű őrültsége véget ért.” Az őrültség sajnos még él. A milliókat megsemmisítő kommunizmus dokumentálása és felszámolása csak részben történt meg, a zöme tisztázatlan maradt. Reméljük, hogy lassan erre is sor kerül.
Ennek a könyvnek a szerzője, Nádasdy Nikolits Andrea a saját, átélt tapasztala­tain keresztül mutatja be a magyar társadalom egy nagy részének a kommunista rendszer általi megsemmisítését, a második világháború utáni, ma már jól ismert “osztályharc” örve alatt. Ez a maga nemében minden tekintetben ugyanolyan kegyetlen, mint akármelyik faji megkülönböztetés alapján történt diszkrimináció. Lassú pusztulásra ítélve, olyan, mint mikor homokba temetnek valakit. Még a pórusain keresztül sem lélegezhet.
Ezen életrajz hihetetlen kurázsit és rátermettséget tükröz. Az írás stílusa nagyszerű, tele ironikus részletekkel, anekdotákkal és akasztófahumorral. Mint ő maga mondotta, ez utóbbi elengedhetetlenül szükséges volt a túléléshez.
Élénken adja vissza az elmúlt száz év egyik fontos fejezetének magyarországi eseményeit, ugyanakkor általános emberi problémákkal foglalkozik: otthon, összetartozás, család, barátság, számkivetés és reménység a hazatelepülésre. Elkötelezettség, kitartás, humor egy ellenséges környezet dacára, ami építi vagy megtöri az emberi szellemet.
Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik érteni szeretnék és tanulságot akarnak levonni múltunkból, hogy ezeket az örök érvényű emberi problémákat kezelni tudják a huszonegyedik században.

További információk

Szerző

Nádasdy Nikolits Andrea

Kiadó

Napkút Kiadó Kft.

Oldalszám

248

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-23

ISBN

9789632636733

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Homokláp és csengőfrász”értékelése elsőként