-21%
-21%Egy elme az örökkévalóságnak

Egy elme az örökkévalóságnak

Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 159 Ft

Neumann János élete

Készleten

Cikkszám: 146464
Kategória: Szerző: Kiadó: Athenaeum Kiadói Kft.
A kiadás időpontja: 2018-09-13
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Tényleg sok tehetséges magyar származású tudós dolgozott Amerikában, de zseni csak egy: Neumann János.” Így emlékezett barátjára, iskola- és munkatársára Wigner Jenő Nobel-díjas tudós.
Neumann Jánost ma elsősorban a számítógép atyjaként ismerik, pedig jelentős eredményeket ért el a kvantummechanika terén, megalapozta a játékelmélet közgazdasági összefüggéseit, elvégezte a legfontosabb számításokat az atombomba elkészítéséhez, és foglalkozott más matematikai és fizikai problémákkal is. Rendkívüli emlékezőtehetségének köszönhetően a princetoni házában tartott társasági eseményeken viccekkel és ókori történetekkel szórakoztatta vendégeit.
Wisinger István dokumentumregénye az ő rövid életének (1903-1957) rendkívüli krónikáját meséli el. Elsősorban arról szól, hogyan jutott el Neumann zseniális elméjének hála Budapestről az Egyesült Államokba, és hagyatékából hogyan lett az örökkévalóság egyik legnagyobb kincse. Tudományos eredményeit a szakemberek Galilei, Newton és Einstein életművével mérik össze.

További információk

Szerző

Wisinger István

Kiadó

Athenaeum Kiadói Kft.

Oldalszám

421

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-09-13

ISBN

9789632936796

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Egy elme az örökkévalóságnak”értékelése elsőként