-26%
-26%Sztálin utolsó napjai

Sztálin utolsó napjai

Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 953 Ft

Készleten

Cikkszám: 139717
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-04-25
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A XX. század sorsfordító napjairól szól ez a könyv.
1953. március 5-én távozott az élők sorából Joszif Sztálin, minden idők egyik legkegyetlenebb diktátora, akinek halálát is, halála előtti terveit is sok titok övezi a mai napig.
Az amerikai történész hátborzongatóan írja le azokat az utolsó napokat és órákat, amikor a generalisszimusz már magatehetetlenül feküdt, s közben a szűk körébe tartozó vezető elvtársak hol riadtan figyelték (hátha mégis magához tér?), hol egymást próbálták kijátszani a hatalmi harcban. Nyugaton pedig szinte lélegzet-visszafojtva várták, hogy mi következik most: káosz, még kiszámíthatatlanabb szovjet politika? Vagy esetleg az új szovjet vezetőkkel szót lehet majd érteni?
Rubenstein a Sztálin halálát megelőző eseményeket, az orvospert, a zsidóüldözést, az új világháborúra való előkészületeket is izgalmasan elemzi, de könyvének legújszerűbb és komoly vitákat kiváltó kérdése az: volt-e esély rá, hogy már akkor, közvetlenül Sztálin halála után véget érjen a hidegháború?
A Sztálin halálát követő hatalmi manőverezések és a nyugati – főleg amerikai – külpolitikai dilemmák párhuzamos története a könyv: a precíz és egyben olvasmányos történetírás ragyogó példája.
Az olvasó maga is átérzi mind a világ törékenységét (az új háború fenyegető közelségét), mind a megnyíló távlatokat – és elszalasztott lehetőségeket.

További információk

Szerző

Joshua Rubenstein

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

408

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-04-25

ISBN

9789634056874

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Sztálin utolsó napjai”értékelése elsőként