-26%
-26%Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

4 990 Ft 3 693 Ft

A XX. század legnagyobb divattervezőjének élete

Készleten

Cikkszám: 139718
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-04-25
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Ez a könyv – a divattervező első életrajza – annak az érzékeny fiúnak a története, akit erejét és törékenységét megidézve Misima “kötélidegzetű gyermeknek” nevezett, és aki tizenhárom évesen arról álmodott: Egy napon meghódítom Párizst, és fénylő betűkkel áll majd a nevem a Champs-Élysées-n!
Hogyan fér meg egy emberben a 21 évesen Christian Dior helyére lépő sötét öltönyös fiatalember és a Sept 1971-ben meztelenül pózoló világfija? A depressziós férfi, a vörös-arany dicsőség foglya és az ördögi provokátor, aki hatalmas botrányt kavar az Opiummal? Az YSL-birodalom felépítője és a Babylone utcai remete? A sivatagról, szabadságról álmodó örök gyerek és a fehér köpenyes maximalista, aki azért alkotott, hogy természetükből fakadóan eltűnő ruháknak adjon életet?
YSL bukása! A legpocsékabb bemutató Párizsban! Mi tagadás, határozottan és teljességgel förtelmes! Végtelenül ízléstelen, ocsmány, szélsőséges… – It’s fantastic! Quelle Merveille! Milyen csodálatos! Őrült siker! Diadal! Yves Párizs bálványa!
S ha kíváncsiak, hogyan csinálja?
Nos, egy női arccal kezdem – vallja a szerelmes ördög -, mert az arc bája a titok, aztán egyszer csak érzem a színeket, a nő illatát, s mint mikor árnyékként átsiklunk egy álomvilágba, látom a ruhát: egy kis csillagpor, holdpor, kis szerelempor… és kész a varázslat…

Laurence Benaim műve nem csupán YSL, az utolsó klasszikus életrajza és a divat története a múlt század közepétől napjainkig, hanem tisztelgés a szakma előtt, melyben az életművészet utolsó lángjai ragyognak.

További információk

Szerző

Laurence Benaim

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

664

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-04-25

ISBN

9789634056768

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Yves Saint Laurent”értékelése elsőként