-23%
-23%Igazgató úr

Igazgató úr

2 699 Ft 2 078 Ft

A Kispesti Textilgyár igazgatójának igaz története

Készleten

Cikkszám: 112495
Kategória: Szerző: Kiadó: Alexandra Kiadó
A kiadás időpontja: 2012-04-19
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Ez a könyv igaz beszámoló arról, mi történt a 20. században. Meg akartam írni az emberiség fájdalmait és szenvedéseit, de arra is rá akartam mutatni, hogy a legszörnyűbb időkben is akadnak jó emberek.”

Singer Arje Iván édesapja életét meséli el, a személyes életútba azonban beleszövődik a Kispesti Textilgyár története, valamint a magyar történelem legszörnyűbb évtizedeinek krónikája. Mindezt egy olyan ember szemszögéből láthatjuk, aki zsidó származású textilipari szakemberként megélte és elszenvedte a holokausztot, majd a kommunista diktatúrát. Győr, Berlin, Budapest, Párizs, New York, London, Sydney és Izrael a fő állomásai ennek a kalandos és megdöbbentő életútnak. A kontinenseken átívelő történet egyszerre személyes visszaemlékezés családról, szerelmekről, utazásokról, szenvedésekről, és történelmi dokumentum egy vérzivataros évszázadról, illetve a közép-európai zsidóságról.

A szerző fiatalkorában Magyarországról megszökve Izraelbe emigrált, majd sok évvel később, a hatnapos háború után családjával Ausztráliába költözött. Jelenleg Sydney-ben él feleségével, Dvorával. Több szépirodalmi és történelmi témájú könyve jelent meg Ausztráliában.

További információk

Szerző

Singer Arje Iván

Kiadó

Alexandra Kiadó

Oldalszám

271

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2012-04-19

ISBN

9789632978536

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Igazgató úr”értékelése elsőként