-21%
-21%Alma a fájától

Alma a fájától

5 999 Ft 4 740 Ft

Különleges igényű gyerekek

Készleten

Cikkszám: 139869
Kategória: Kiadó: Libri Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-05-10
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az alma nem esik messze a fájától – tartja a mondás -, de mi van akkor, ha ez mégsem igaz?
Andrew Solomon egy évtizeden keresztül írta korszakalkotó művét, amely olyan szülőkről és gyermekeikről szól, akik különböznek az átlagtól. A több mint háromszáz meginterjúvolt család között akad, amelyik a siketséggel, más a Down-szindróma vagy az autizmus kihívásaival szembesül; de csodagyerek is felbukkan a könyv szereplői között, ahogyan olyan is, aki erőszakban fogant, vagy idővel ráébredt, hogy nem a biológiai neméhez tartozik.
Ezek a tulajdonságok és körülmények látszólag elválasztják egymástól az alanyokat, a családok azonban számos közös tapasztalaton osztoznak – ugyanabban az örömben és bánatban, a kirekesztettség érzésében. A szülők számára minden esetben megválaszolandó kérdés, hogy képesek-e elfogadni a gyermeküket, és ha ez megtörtént, hogyan segíthetik őt a fejlődésben, a kiteljesedésben, abban, hogy boldog felnőtt váljon belőlük. Ám ennek ellenkezőjére is akad példa: olyan szülő-gyermek kapcsolatra, amelyben válaszként végül az elutasítás születik meg.
Az Alma a fájától őszinte, felkavaró könyv, amely a tradicionális értelemben vett család fogalmát gondolja újra, miközben nem hallgatja el a különbözőség árnyoldalait sem. Az utóbbiak ellenére mégis minden egyes sorából sugárzik az elköteleződés, a tolerancia, az elfogadás és a szeretet.

További információk

Kiadó

Libri Kiadó

Oldalszám

970

Kiadás dátuma

2017-05-10

ISBN

9789633106716

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Alma a fájától”értékelése elsőként