-26%
-26%A spirituális gyermek

A spirituális gyermek

Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 953 Ft

Új, tudományos megközelítésű gyermeknevelés az egészséges és élethosszig tartó jólétért

Készleten

Cikkszám: 134342
Kategória: Szerző: Kiadó: Kiskapu Kiadó
A kiadás időpontja: 2016-04-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A spirituális gyermek-ben Lisa Miller pszichológus a lélekgyógyászat egyik forradalmian új területét mutatja be: a spiritualitás erejének tudományos alapjait. Az egészség és a spiritualitás bizonyított összefüggéseinek vizsgálatán keresztül rámutat arra, hogy azok a gyermekek, akiknek életében a spiritualitás pozitív, központi tényező:
40%-kal kisebb valószínűséggel lesznek kábítószerfogyasztók és -függők;
60%-kal kisebb valószínűséggel szenvednek majd kamaszkori depresszióban;
80%-kal kisebb valószínűséggel keverednek kockázatos, védekezés nélküli szexuális kalandokba; lényegesen jobb a testi-lelki egészségi állapotuk; tanulmányi téren sikeresebbek, és az életüket is célokkal telibbnek, tartalmasabbnak érzik.
A legújabb kutatások mellett — klinikai pszichológusként szerzett tapasztalataira építve — Lisa Miller személyes történetekkel illusztrálja, milyen felbecsülhetetlen értékkel bír a spiritualitás a gyermekek testi-lelki-szellemi egészsége szempontjából. Emellett gyakorlati tanácsokkal szolgál a szülőknek arra, hogyan ösztönözhetik gyermekeik egészséges lelki fejlődését, és hogyan biztosíthatják saját lelki egészségüket is.
Gondolatébresztő, vitára ösztönző könyvében Miller doktornő a gyermeknevelés új, úttörő szemléletét vázolja fel számunkra.
A szerzőről
DR. LISA MILLER pedagógus, a pszichológia professzora, a Columbia Egyetem Tanárképző Főiskoláján működő Klinikai Pszichológia Program, valamint a Spirituality Mind Body Institute vezetője. Tanulmányai olyan rangos szaklapokban jelentek meg, mint a JAMA-Psychiatry, az American Journal of Psychiatry vagy a Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry. Pszichológus szakértőként gyakran szerepel a CNN, a Fox News, az MSNBC és a Weekend Today műsoraiban. Férjével és három gyermekükkel Connecticutban él.

További információk

Szerző

Dr. Lisa Miller

Kiadó

Kiskapu Kiadó

Oldalszám

407

Kiadás dátuma

2016-04-21

ISBN

9786158013567

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A spirituális gyermek”értékelése elsőként