-62%
-62%XEN a gyakorlatban

XEN a gyakorlatban

Bolti ár: 7 980 Ft
Internetes ár: 3 000 Ft

Útmutató a virtualizáció művészetéhez

Készleten

Cikkszám: 99375
Kategóriák: , Szerzők: , , , , , Kiadó: Kiskapu Kft.
A kiadás időpontja: 2010-04-10
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az ingyenes, nyílt forrású virtualizációs szoftver, a Xen használatával pénzt takaríthatunk meg, nagyobb rugalmasságot érhetünk el, javíthatunk az erőforrások kihasználásán, és a katasztrófák utáni talpraállástól a szoftvertesztelésig mindent egyszerűsíthetünk. Ebben a könyvben összegyűjtöttük mindazt a tudást, ami a nagy teljesítményű Xen virtuális gépek felállításához és kezeléséhez szükséges a különféle környezetekben. A kötet egy világszínvonalú Xen-csapat páratlan tapasztalataira építve, minden témakörre kiterjedően tárgyalja a Xen használatát, a telepítéstől a felügyeletig. Szerzői olyan, a gyakorlatban már bizonyított módszereket és eljárásokat, valamint esettanulmányokat mutatnak be, amelyeket máshol nem találunk meg.

A szerzők először a virtualizáció alapjait – a fogalmakat, alkalmazási területeket és előnyöket – ismertetik, majd bemutatják a Xen képességeit, a Xen LiveCD tartalmát és a Xen-hiperfelügyelőt, valamint végigvezetnek a saját merevlemez alapú Xen-telepítésünk beállításának lépésein. Miután a Xen már fut, megtanuljuk a legjobb módszert a „vendégek” létrehozására és a meglevő rendszerek Xen-vendégként való futtatására. A könyv kimerítően tárgyalja a Xen-vendégek, az eszközök, hálózatok és elosztott erőforrások kezelését és biztosítását.

A rendszergazdák, adatközpont-kezelők, fejlesztők, rendszerintegrátorok és internetszolgáltatók egyaránt hasznát vehetik ennek a kötetnek, amely segít, hogy a Xennel elérjék a céljukat: megbízható, hatékony, kiemelkedő teljesítményű rendszerek felállítását – meglepően kis költséggel.

A könyv tartalmából:

# A Xen-hiperfelügyelő: mi a feladata, és hogyan működik?
# Előre felépített rendszerlenyomatok használata, beleértve a tömörített fájlrendszereket
# Tartományok kezelése az xm konzollal
# Vendéglenyomatok feltöltése és tárolása
# Hálózatok tervezése és beállítása a Xenben
# Biztonság a Xenben: különleges célú virtuális gépek, virtuális hálózatszakaszok, távelérés, tűzfalak, hálózatfigyelők, sHype hozzáférés-szabályozás, Xen Security Modules (XSM, Xen biztonsági modulok), és így tovább
# Vendégerőforrások kezelése: memória, CPU és I/O
# A Xen alkalmazása vállalati környezetben: eszközök, termékek és eljárások

További információk

Szerző

Brendan Johnson, Eli M. Dow, Jeanna N. Matthews, Patrick F. Wilbur, Todd Deshane, Wenjin Hu

Kiadó

Kiskapu Kft.

Oldalszám

560

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2010-04-10

ISBN

9789639637719

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“XEN a gyakorlatban”értékelése elsőként