-50%
-50%Refactoring – Kódjavítás újratervezéssel

Refactoring – Kódjavítás újratervezéssel

Bolti ár: 6 500 Ft
Internetes ár: 3 250 Ft

Készleten

Cikkszám: 68719
Kategóriák: , , Szerző: Kiadó: Kiskapu Kft.
A kiadás időpontja: 2006-08-01
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az objektumközpontú technológiák és különösen a Java nyelv elterjedésével az informatikai társadalomnak egy egészen új problémával kellett szembesülnie. Rengeteg olyan rosszul vagy egyáltalán meg sem tervezett program jelent meg a legkülönbözőbb szervezeteknél, amelyek javítása vagy továbbfejlesztése éppen ezért komoly akadályokba ütközött. Mivel ezeket a szoftvereket általában a kevésbé jól képzett programozók készítették, utóbb a jól képzett szakembereknek is komoly fejtörést okozott annak kiderítése, miként lehet azokat a lehető legkevesebb munkával optimalizálni.

Hosszú évek alatt aztán a meglevő de rosszul megtervezett kódok javításának egész komoly fegyvertára, gyakorlatilag metodológiája alakult ki, amit a javításra kárhoztatott fejlesztők dolgoztak ki az egyes esetek általánosításával. Ezen módszerek összessége annyira bevált a gyakorlatban, hogy a programok újrafejlesztése vagy hatékonyítása saját nevet is kapott, s az angol szakirodalomban refactoring néven ismert.

Martin Fowler könyve ennek a viszonylag új módszertannak az elemeit foglalja össze úgy, hogy abból ne csak a gyakorlott szoftverfejlesztők legyenek képesek profitálni, hanem azok is, akik miatt ez az egész dolog létrejött.

További információk

Szerző

Martin Fowler

Kiadó

Kiskapu Kft.

Oldalszám

384

Kiadás dátuma

2006-08-01

ISBN

9789639637139

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Refactoring – Kódjavítás újratervezéssel”értékelése elsőként