-56%
-56%Keresők és webhelyek

Keresők és webhelyek

Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft

Webes szabványok és keresőoptimalizálás a gyakorlatban

Készleten

Cikkszám: 93827
Kategóriák: , , , Szerző: Kiadó: Kiskapu Kft.
A kiadás időpontja: 2009-05-30
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Ez a könyv nem egyszerűen egy azok közül a keresőmotor-optimalizálással (SEO) foglalkozó kiadványok közül, amelyek alapvetően marketingeseknek íródtak. A lényeges eltérés az, hogy ebben azok a szakemberek találhatnak a való életből vett példákat és gyakorlati tanácsokat, akik a webhelyek megvalósításával, fejlesztésével foglalkoznak, és szeretnék eljuttatni üzenetüket a célközönséghez. Minden fejezete egy-egy újabb nézőpontból vizsgálja meg a kereshetőség és megtalálhatóság kérdését. Az érintett témakörök nagyjából a következő három alapvető kérdésre adják meg a választ:

# Hogyan tegyük lehetővé, hogy minél többen találjanak rá webhelyünkre?
# Hogyan segítsük hozzá a felhasználót ahhoz, hogy magán a webhelyen megtalálja az őt érdeklő információt?
# Hogyan segítsük elő azt, hogy aki egyszer megtalált bennünket, az vissza is térjen?

A könyv foglalkozik a webes szabványokkal, a hozzáférhetőség kérdéseivel, valamint az olyan korszerű technológiákkal, mint az Ajax, a különböző programozási felületek (API), a Flash vagy a mikroformátumok. Mindegyiknél bemutatja, hogy tulajdonképpen mi is volt az a nagy ötlet, ami az adott technológia megszületéséhez vezetett, illetve mindegyikkel kapcsolatban bemutat számos olyan, a való életből vett alkalmazási példát, amelyek valamennyien azt illusztrálják, hogy a felhasználói élmény és a kereshetőség néhány ügyes fogással mindig összeegyeztethető.

Bár a kötet a kereshetőséggel kapcsolatos témakörök és megoldások igen széles körét mutatja be, van egy olyan, röviden megfogalmazható üzenete, amely végigvonul valamennyi fejezeten:

Webes szabványok + Impozáns tartalom = Megtalálhatóság = Sikeres webhely

A könyvhöz egy a szerző által fönntartott webhely is tartozik, ahol (angol nyelven) további módszereket és tanácsokat, valamint 5 kiegészítő fejezetet találhatunk a témával kapcsolatban: http://buildingfindablewebsites.com

További információk

Szerző

Aarron Walter

Kiadó

Kiskapu Kft.

Oldalszám

272

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2009-05-30

ISBN

9789639637597

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Keresők és webhelyek”értékelése elsőként