-20%
-20%Az ember tragédiája DVD

Az ember tragédiája DVD

Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 593 Ft

Készleten

Cikkszám: 114721
Kategória: Szerző: Kiadó: Mozinet Kft.
A kiadás időpontja: 2012-10-10
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Jankovics Marcell Az ember tragédiája forgatókönyvét Madách Imre színműve nyomán 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után nemrégiben ért véget. A legismertebb magyar dráma tizenöt színből áll, az első három és az utolsó a bibliai teremtéstörténet paradicsomi környezetével keretbe foglalja a maradék tizenegyet.

Madách Az ember tragédiája c. drámájának hőse az első emberpár, akit a paradicsomból való kiűzetésük után a sátán, Lucifer, álmukban végigkísér a történelmen, és elvisz a beláthatatlan jövőbe. Lucifer az égben Isten féltékeny társa a teremtésben, a földön Ádám árnyéka. Ádám a történet végén fölébred és ráébred, hogy a „cél halál, az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga.”

Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező korábban olyan nagysikerű egészestés animációs filmeket készített, mint a János Vitéz (1973), a Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), illetve dolgozott a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben a háromperces Küzdőkkel pedig Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.

Madách 150 évvel ezelőtt megjelent színműve a magyar irodalom egyik legfontosabb és legismertebb darabja. Huszonhárom éven át készült rajzfilmes adaptációját mind a szakma, mind a közönség kiemelt érdeklődéssel várja.

Eredeti cím: Az ember tragédiája
Nemzetközi cím: The Tragedy of Man
Gyártó: Magyar Rajzfilm Kft.
Hossz: 160 perc
Kód: 11613
Országos bemutató: 2011. december 8.
Forgalmazó: Mozinet Kft.
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

További információk

Szerző

Jankovics Marcell

Kiadó

Mozinet Kft.

Kötés Típus

DVD

Kiadás dátuma

2012-10-10

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az ember tragédiája DVD”értékelése elsőként