Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

SZENT LÁSZLÓ TÁLTOSA

Ár:
2.990 Ft
2.093 Ft
Kedvezmény: 897 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 132394
ISBN: 9789631233926
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Történelmünk alaposabb ismerője könnyen rájöhet, hogy a korai századok története nem feltétlen felel meg a mai történelemkönyvek leírásainak. Kiváltképp igaz ez népünk őstörténetére, az úgynevezett honfoglalásig és államalapításig (ezzel a második kiadásban is megjelent „A csodaszarvas nyomában” című könyvemben foglalkoztam), de az ország kereszténnyé válása Szent István alatt sem volt olyan egyértelmű folyamat. Az ősi magyar hitvilágról és a táltosokról pedig egészen hamis információk terjednek mindmáig.

Szent László király alakja a keresztény forrásokban Jézus hitének legbuzgóbb híveként, a pogány tévelygések elszánt üldözőjeként jelenik meg. A néphagyomány viszont az ősi hit táltosát látja benne.

• Vajon ki is volt, milyen ember lehetett ez a különleges, karizmatikus férfiú, történelmünk egyik legérdekesebb uralkodója?
• Rettenthetetlen harcos, hódító király, keménykezű törvényhozó, imádságos szent, ugyanakkor népünk kereszténység előtti hitének követője is?
• Hogyan férhet meg mindez egyetlen emberben?

Ebben a könyvben – amely mintegy előzménye a már megjelent „A Pilis-összeesküvés” és „A vaskorona” című, nagy sikerű regények történéseinek – Bacsa, a hajdanvolt táltos elbeszélésében egy, a megszokottól eltérő, de minden bizonnyal sokkal hitelesebb Szent László-képet és korrajzot tárok a kedves Olvasó elé, és más megvilágításba helyezem a táltosok rejtélyes világát is.

BESZÁLLÍTÓ UNICORNIS HUMÁNSZOLGÁLATI ALAPÍTVÁNY
KIADÓ UNICORNIS HUMÁNSZOLGÁLATI ALAPÍTVÁNY
NYELV MAGYAR
SZERZŐ KÖVESI PÉTER
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 302

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés