Menü

SACRA HUNGARIA - NÉPÜNK ÜNNEPEI

Ár:
6.000 Ft
4.440 Ft
Kedvezmény: 1.560 Ft
Kedvezmény: 26%
Cikkszám: 111312
ISBN: 9789630672566
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Két könyv egy kötetben.

Gyönyörű írások Szent Magyarország vallásos népéletéből és ünnepeink szentségéről a világ talán legnagyobb szakrális néprajz - kutatójának tollából.
Bálint Sándor (Szeged, 1904. augusztus 1. – Budapest, 1980. május 10.) néprajzkutató és művészettörténész, „a legszögedibb szögedi”, a XX. századi magyar néprajz és folklorisztika egyik legnagyobb alakja, rövid ideig nemzetgyűlési képviselő.
Fő kutatási területei az Alföld néprajza, vallási néphagyományok és Szeged néprajza voltak.
Számos gyűjtő úton volt az országban, Szegeden már nem annyira a változó, modernizálódó Alsóváros, hanem a hagyományőrző, mély szegénységben élő Tápé nyújtott kutatásainak rengeteg anyagot még az 1960 - 70-es években is. Munkássága két területen kiemelkedő: egyrészt Szeged és környéke, másrészt a magyar katolikus népi vallásosság kutatásában.
A XX. század közepére önállósuló néprajztudomány egyik ágának, a vallási néprajz hazai megalapozójának tekinthetjük. Tudományos munkásságát mintegy félezer közleménye, tanulmánya és könyve őrzi.
A katolikus egyház kezdeményezte a boldoggá avatását. A szegedi ferences templom 2005 - ben avatott új harangja az ő nevét viseli. A Hittudományi Főiskola közelében a szegedi Pantheonban helyeztek el szobrot róla, s az alsóvárosi Ferences templom terén. Újszegeden egy művelődési ház az ő nevét vette fel.

A „SACRA HUNGARIA - NÉPÜNK ÜNNEPEI” című ezen kiadványt a magyar vallásos népélet köréből vett tanulmányok iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk.

BESZÁLLÍTÓ ŐS-KÉP KFT.
KIADÓ ŐS-KÉP 47+
NYELV MAGYAR
SZERZŐ BÁLINT SÁNDOR
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 343

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés