Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

NYÍLT TITKOK

Ár:
3.990 Ft
2.793 Ft
Kedvezmény: 1.197 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 136371
ISBN: 9789633552759
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Ezeknél én jobbat írok! mondta akkori férje szerint Alice Munro azután, hogy az 1963-ban megalapított Munros Books kínálatából jó néhányat elolvasott. Egy háziasszony, akinek sikerült időt szakítania arra, hogy novellákat írjon kommentálta első novelláskötetének megjelenését a Vancouver Sun. Így indult a kanadai író karrierje, aki azóta novelláival lenyűgözte a világot, munkásságáért számtalan díjat kapott, 2013-ban pedig a legbecsesebbet, az irodalmi Nobel-díjat is neki ítélték. Tizennégy novelláskötete, két válogatott novelláskötete, valamint egy regénye jelent meg.

Ebben a meglepetésekkel teli nyolc történetben Alice Munro, a novella műfajának élő klasszikusa lélegzetelállítóan biztos kézzel örökíti meg azokat a pillanatokat, amikor valaki lerázza magáról a konvenciókat, a múltat, a végzetet.
A Nyílt titkok megszállottan levelező, rejtélyes és nyughatatlan hősnői minduntalan azzal szembesülnek, milyen megsemmisítő erővel lobbanhat fel újra meg újra a régi szerelem. Alice Munro a tőle megszokott humorral, bölcsességgel és szomorúsággal mesél az élet furcsaságairól: eltűnt iskolás lányokról, a kanadai határvidékre kiközvetített árvaházi menyasszonyról, egy magányosan élő, különc nőről, aki egy felülmúlhatatlanul furcsa vacsoravendégség során egy Ausztráliából érkezett, gazdag, egzotikus kérőre tesz szert, holott ez egyáltalán nem állt szándékában. Ki gondolná, hogy egy, a Balkánon fogságba esett nő romantikus története milyen felszabadító hatással lehet egy másik nőre, aki a férje és a szeretője elől menekül napjaink Kanadájában? Vagy hogy milyen elfojtott traumák vezethetnek egy fiatal házaspár vandalizmusához?
Alice Munro szokatlan sorsú szereplői különös helyet foglalnak el maguknak az olvasó emlékezetében, ugyanolyan nehéz őket száműzni onnan, mint a gyerekkorból ismerős hóbortos, arccsipkedő rokonokat.

BESZÁLLÍTÓ LIBRI KÖNYVKIADÓ (NYITOTT KÖNYVMŰHELY)
KIADÓ PARK
NYELV MAGYAR
SZERZŐ ALICE MUNRO
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 320

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés