Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MUSZASI 1. - A SZAMURÁJ ÚTJA

Ár:
2.999 Ft
2.099 Ft
Kedvezmény: 900 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 139832
ISBN: 9789632278827
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: A fél évszázada tartó polgárháborút 1600-ban a véres szekigaharai csata zárja le, melyben a nyugati hadurak csapnak össze a Tokugava Iejaszu vezette keleti erőkkel. A mindkét oldalon hatalmas veszteséggel járó összecsapásban Tokugava kerül ki győztesen, aki a sóguni cím megszerzésével az egyesített Japán egyeduralkodója lesz. Ebben a sorsdöntő ütközetben a vesztes fél oldalán vívja első harcát Takezó, a becsvágyó, hatalmas őserővel bíró ifjú szamuráj, akit később Muszasi néven ismer meg egész Japán.
A harcból sebesülten ugyan, de sikerül megmenekülnie. Célja, hogy barátjával, Matahacsival épségben hazaérjen, miközben a győztes fél hajtóvadászatot rendez a túlélők ellen. A katonák helyett azonban a különc zen szerzetes, Takuan csapdájába esik. Találkozásuk végérvényesen megpecsételi a fiatal harcos sorsát.

Josikava Eidzsi 1892-ben született szamurájcsalád sarjaként. Pályafutását újságíróként kezdte, majd érdeklődése a történelem felé fordult. Több mint húsz regényében a klasszikus krónikák (monogatarik) mellett híres szamurájok, kardvívók és hadurak életét is feldolgozta sajátosan romantikus, populáris, erkölcsi kérdéseket is feszegető stílusában. Legismertebb művei a hazai olvasók körében is töretlen sikert aratott Muszasi regényciklus, illetve a Japán egyesítését bemutató, nagyszabású történelmi tabló, a Taikó.

A véres polgárháborút lezáró sorsdöntő csatában egy ifjú szamuráj - aki később Mijamoto Muszasi néven Japán legnagyobb kardvívója lesz - a vesztes oldalon harcol. Sebesülten, de élve menekül el a csatatérről, mégsem adja föl az álmát, hogy legyőzhetetlen harcossá váljon. Életét a harcművészetnek szentelve megszállottan tökéletesíti vívótudását, miközben sorra győzi le a különböző stílusú iskolák jeles képviselőit. A mesterré válás folyamata alatt fejleszti ki egyedi, kétkardos stílusát, miközben fokozatosan döbben rá arra, hogy pusztán a nyers erővel megvívott győztes párbajok nem vezetnek el a Kard útjának lényegéhez.
Josikava nemcsak a XVII. századi békeidők Japánját, a szamurájok zárt világát rajzolja meg élénk színekkel, de Muszasi személyében egy olyan életutat is elénk tár, mely során egy fékezhetetlen ifjúból Japán leghíresebb kardvívó mestere lesz.

BESZÁLLÍTÓ LIBRI KÖNYVKIADÓ (NYITOTT KÖNYVMŰHELY)
KIADÓ SZENZÁR
NYELV MAGYAR
SZERZŐ JOSIKAVA EIDZSI
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 388

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés