MUSZÁJ ANNYIT ENNI?
Cikkszám: | 116987 |
ISBN: | 9789635309740 |
Központ: | Előjegyezhető (6-12 munkanap) |
Boltok: | Előjegyezhető (6-12 munkanap) |
|
Tartalom és részletes adatok
Tartalom: „Gondolatébresztő, felkavaró… húsba vágó.” – Kitchen Confidential
Mi az oka annak, hogy nem bírunk gátat szabni étvágyunknak? Miért válik az evés sokszor szenvedéllyé? Vannak-e az ételben olyan anyagok, amelyek elősegítik az effajta függőség kialakulását? David A. Kessler beszédes és olykor döbbenetes példákkal mutatja be, hogy a modern élelmiszeripar úgynevezett hiperízletes ételei miképpen alakítják át az agy biokémiai folyamatait úgy, hogy kimondottan vágyjunk a zsíros, cukros és sós ételekre, noha ezek fogyasztása elhízáshoz és különféle anyagcsere-betegségekhez vezet. A szerző megszívlelendő tanácsai segítenek abban, hogy egészségünk érdekében újra átvehessük az irányítást evési szokásaink felett.
„Dr. Kessler fejébe vette, hogy választ talál egy kérdésre, mely gyermekkora óta nyugtalanította: miért nem tudunk bizonyos ételeknek ellenállni? Magyarázata megdöbbentő.”
The Washington Post
„Lenyűgöző felfedezőút önmagunkba. Elolvasása után garantáltan másképp fogunk gondolkozni az evésről, és visszavesszük az irányítást étkezési szokásaink fölött.”
The New York Times
„Dr. Kessler – az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) volt elnöke – egyszerű és közérthető nyelven meséli el, hogyan találta ki az élelmiszeripar a hiperízletes ennivalókat.”
Financial Times
BESZÁLLÍTÓ | LIBRI KÖNYVKIADÓ (NYITOTT KÖNYVMŰHELY) |
KIADÓ | PARK |
NYELV | MAGYAR |
SZERZŐ | DAVID A. KESSLER |
KÖTÉSTÍPUS | KEMÉNYTÁBLÁS |
OLDALSZÁM | 295 |