Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MÁSVILÁG, POKOL, MENNYORSZÁG

Ár:
3.850 Ft
2.849 Ft
Kedvezmény: 1.001 Ft
Kedvezmény: 26%
Cikkszám: 154640
ISBN: 9786158050289
Központ: 38 Darab raktáron
Boltok: Utolsó 6 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "Tower Vilmosnak illemtani könyveit olvastam eddig. Akkor még voltak ilyen művek (is). Ma ellenben ott tartunk, hogy nincsenek, legalábbis olyanok, melyeknek közük lenne a Tízparancsolathoz és főleg a Tízparancsolat hirdetőjéhez, Istenhez. Isten ugyanis minden ember lelkiismeretében ugyanazt a tíz mondatot sugallja, mint amit Mózesnek kijelentett a szent hegyen.
Ám egy illemtannak vannak változó elemei is. Ma egyetemes magatartás a változó elemek mögött nem meglátni a soha nem változót! Vagyis a törés hermeneutikája eluralkodott Európában az ember-, a történelem- és az egyházszemléletben. Tower Vilmos ""Másvilág, pokol, mennyország"" című könyvét először olvasva megdöbbenve tapasztaltam a változó elemek (stílus, bizonyos értelmi megközelítések, példák) mögött felragyogó örök igazságokat.
Tower nemzedéke számomra az előző nemzedék. Miért ne hallgatnám meg ezt a nemzedéket? Ez olyan, mintha szüleimre nem hallgattam volna!
Tower könyve a keresztény katolikus hit erőteljes, hiteles megfogalmazása. Hallgassuk meg hát az előző nemzedéket is!

Barsi Balázs OFM

Tower könyve előszavában megvallja, hogy az eszkatológia irodalma, legalábbis magyar nyelven ""nagyon szűkkörű"", továbbá, hogy ""a templomi szószékről is ritkán hallunk részletesebb felvilágosítást"" az eszkatológiáról... E könyvével, amint írja, ezt az űrt óhajtotta betölteni, amelyet elsősorban a "" keresztény nagyközönség""-nek szánt, de ""talán érdeklődéssel forgathat a hittudományok szakembere is"". Gondosan különbséget tesz a gyakorta kétes apokaliptikus magánkinyilatkoztatások és az egyházi tanítóhivatal hivatalos állásfoglalásai között. Ez művének egyik legnagyobb érdeme. A másik, hogy pokol, a purgatórium és a mennyország mibenlétének tárgyalása során a teológián kívüli tudományok (főleg biológia, az antropológia és a pszichológia) eredményeit is eredményesen alkalmazza. Lebilincselő logikussággal bebizonyítja, hogy az eszkatológia nem valamiféle pszichologizáló, hamis misztikába csomagolt áltudomány, hanem eredendő része az Istentől kinyilatkoztatott objektív igazságokat tudományosan rendszerező dogmatikának - hiszen jóformán nincs is olyan dogmatikai kézikönyv, amelyben ne kapnának helyet az ide vonatkozó tanítások.
Aligha volt annyira időszerű e mű - mindmáig az egyetlen, magyar szerzőtől való legteljesebb eszkatológia! -, mint ma, amikor már nem az istenes élet lebeg az átlagemberek szeme előtt, hanem a ""dolce vita"" csalfa délibábja, a ""carpe diem"" eredeti horatiusi értelmének kiforgatásából következően a hedonista-utilitarista életmód, a szekuláris társadalom megannyi antropomorf szemfényvesztése, emberistenítő illúziója. Méltó párja korunkból Joseph Ratzinger, XVI. Benedek pápa a ""Végidő"" című, magyarul is kapható kötete. E két mű célja nem más, mint hogy rádöbbentse az emberek a jézusi mondat - ""Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, elkárhozik."" (MK 16,16) - roppant súlyosságára, s hogy a kárhozat választása helye tt elvezze őket a ""visio Dei beatifica"" állapotába, Isten boldogító színe "

BESZÁLLÍTÓ ŐS-KÉP KFT.
KIADÓ ŐS-KÉP 47+
NYELV MAGYAR
SZERZŐ TOWER VILMOS
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 302

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés