Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KIBEN BÍZZUNK?

Ár:
3.995 Ft
2.796 Ft
Kedvezmény: 1.199 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 149317
ISBN: 9789632785707
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Soha ne ülj be idegen kocsiba! - hangzott az egyik legfontosabb intelem, amire Rachel Botsman szülei annak idején felhívták lányuk figyelmét. Ehhez képest a közösségi autózást koordináló cégek az elmúlt években a világ legnagyobb vállalkozásai közé nőtték ki magukat, több millióan adják ki lakásukat ismeretlen embereknek, digitális valutával kereskednek és szoftveres robotokat használnak. Az emberiség történetében végbemenő egyik legnagyobb társadalmi átalakulás küszöbén állunk, amely mindenki életét megváltoztatja.
A szerző górcső alá veszi többek között a megosztott közösségi szolgáltatásokat, a digitális valutákat, a blokklánc-technológiát, az éppen bevezetés előtt álló kínai állampolgárértékelő-rendszert vagy a drogdílerek munkamódszereit a világháló sötét oldalán - legfőképpen pedig azt, hogy a digitális kor beköszöntével mi vár mindezek hatására az emberiségre a belátható jövőben.
Rachel Botsman az Oxfordi Egyetem tanára és kutatója. Sikerkönyvét eddig tizenkét nyelvre fordították le, és részletesen foglalkoztak vele olyan mértékadó lapok, mint a The Wall Street Journal, a The New York Times, a Wired magazin vagy a Harvard Business Review.

A tartalomból
Bizalmi ugrások - A 11. századi kereskedőktől az Alibabáig: hogyan segít a bizalom az akadályok és a félelmek legyőzésében és a lehetőségek bővítésében.
A hit elvesztése - Az intézményi bizalom pusztító válsága - és miért van az, hogy most már inkább egy barátot hívunk fel először.
Valahonnan ismerős - A sushitól az önvezető autókig - meglepő tanulságok a bizalom és az új ötletek kapcsolatáról.
Ki a felelős? - Amikor a saját magunk által vezérelt digitális világban összeomlik a bizalom - kié a felelősség?
Pedig először tökéletesnek tűnt a szerepre- Egy történet a megtévesztő jelenségekről és a technológiáról, amely leleplezheti a hamisítókat és a csalókat.
A hírnév a legfontosabb, még a sötétben is - Mit tanulhatunk a sötét web drogdílereitől a tökéletes ügyfélszolgálatról.
Milyen bizalmi pontszámot kapna az életed? - Ki nyer és ki veszít, amikor egy disztópikus sci-fi valósággá válik, és minden egyes mozdulatunkat pontoznak?
Bízz a robotodban - De tényleg szabad bíznunk bennük? És hogyan tesszük őket etikussá?
Blokklánc - 1. rész: Digitális aranyláz - A pénz felszabadításának rögös útja a feitől a bitcoinig. Mit jelent ez majd a bankokra nézve?
Blokklánc - 2. rész: Az igazsággépezet - A blokklánc csodálatos ígérete: túlértékeljük, vagy valóban ez a digitális jövőnk megbízható kulcsa?

Szerző: Rachel Botsman

BESZÁLLÍTÓ CSER KIADÓ
KIADÓ CSER 48
NYELV MAGYAR
SZERZŐ RACHEL BOTSMAN
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 260

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés