Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

INTERAKTÍV TÁBLÁK ALKALMAZÁSA EGYSZERŰEN ÉS PROFIN

Ár:
2.900 Ft
2.146 Ft
Kedvezmény: 754 Ft
Kedvezmény: 26%
Cikkszám: 116660
ISBN: 9789638694959
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "Az ""Interaktív táblák alkalmazása egyszerűen és profin"" című könyvből bárki elérheti azt, amit a mű címe sugal: a lehető legkisebb ráfordítással valódi interaktív tartalmakat hozhat létre saját maga. Emellett természetesen a kész órákat is gond nélkül le tudja vezetni, mert a könyv az összes technikai kérdést részletesen megtárgyalja.

A három legelterjedtebb táblatípus (Mimio, Smart, Promethean) mindegyikén ismerteti a táblai munkát. Ezen messze túlmutatva a Promethean tábla tananyagszerkesztő programjának a használatával az összes interaktívitást eredményező eljárást is bemutatja, mely alapján a más típusú táblák felhasználói is elkészíthetik saját anyagaikat, mivel a lehetőségek, és azok megvalósítása más tábláknál is nagyon hasonló. Mint ahogy az összes autót nagyjából azonosan kell vezetni, így a jogosítványát sem olyan típusú autóra szerzi az ember, mint amilyenen vezetni tanult.

Az „Interaktív táblák alkalmazása egyszerűen és profin” című kötet két nagy témakört tárgyal:

A könyv első része az interaktív táblák használatával kapcsolatos alapismereteket öleli fel, beleértve ebbe a különféle táblák és projektorok működési elvét és kiválasztásuk szempontjait is; A mű második részének középpontjában az általunk készített tananyagok interaktívvá alakítása, illetve a még csak most elterjedőben lévő szavazórendszerek alkalmazása áll. A könyv 192 ábrája, 70 feladata és mintegy 750 kereszthivatkozása mind-mind azt a célt szolgálja, hogy az olvasó önállóan is végre tudja hajtani a könyvben megtárgyalt összes funkciót, beleértve ebbe az egyszerű eljárásokat és mesterfogásokat egyaránt.
A könyvben lévő mintafeladatokat egészen biztosan mindenki maga is el tudja majd végezni, hiszen azok megoldása is nagyon részletesen, gyakorlatilag minden egyes egérkattintást megemlítve megtalálható a műben. Ez a felépítés a kötet szerzőjének, Nógrádi Lászlónak korábban megjelent könyveire is jellemző volt, és a visszajelzések alapján a gyakorlatban is nagyon jól bevált. Ezt igazolhatja az is, hogy az 1997-től napjainkig kiadott 13 könyvét összesen mintegy 100.000 példányban vásárolták meg.

Első rész: Az alapismeretekről szóló első rész a hazánkban legelterjedtebb három táblatípus, a Mimio, a Smart és a Promethean óravezetés közben alkalmazható összes fontos funkcióját részletekbe menően ismerteti. Ennek megfelelően bemutatásra kerülnek többek közt a következő főbb témák:
Az oldalakkal végrehajtható műveletek;
Az oldalak objektumaival végezhető eljárások;
Objektumok kiemelési lehetőségei;
Képek, videók, feliratok beszúrása, stb.

Második rész: A második kötet az utóbbi években az interaktív táblák körében nagyon elterjedőben lévő Promethean márkára összpontosítva mutatja be azt, hogy milyen trükkökkel tudjuk a saját magunk által elkészített tananyagokat interaktívvá tenni. Többek között ismertetésre kerülnek az alábbi trükkök:

1. Hogyan oldható meg, hogy a képernyőn lévő objektumokat csak a meg adott helyekre lehessen húzni (például a főnevek csak a nemük szerinti halmazokba legyenek át rakhatóak).
2. Miként készíthetünk majd olyan kétrétegű ábrát, melynek felső rétege adott helyen átlátszik. Így röntgenkészüléket, interaktív térképet, múltba mutató fényképet, stb. hozhatunk létre.
3. A képernyőn elhelyezett feladatok megoldásai akkor jelenjenek meg, amikor mi azokat meg akarjuk mutatni. A könyvben erre a célra kilenc különféle módszer is ismertetésre kerül.
4. Bizonyos képernyőelemek kizárólag csak az általunk előzetesen megadott szabályok szerint legyenek mozgathatóak, például csak adott pályán, előre beállított pozíciókig, stb.

Ugyanebben a részben arról is szó esik, hogy a mások által készített tananyagokat miként tudjuk letölteni, illetve ha úgy gondoljuk, hogy saját anyagainkat másokkal is meg kívánjuk osztani, azt hogyan tehetjük meg.
A második kötet befejező fejezeteiben pedig a várhatóan egyre inkább elterjedő szavazórendszerek használatának kérdései kerülnek górcső alá, például:
Hogyan kell a szavazórendszereket beüzemelni;
Miként állíthatunk össze kérdéseket is tartalmazó tananyagokat;
A különféle tudásszintű tanulóinknak miként tudunk előzetes ismereteiknek megfelelő teszteket konstruálni;
A kérdésekre kapott válaszokat hogyan lehet kiértékelni, stb."

BESZÁLLÍTÓ NÓGRÁDI LÁSZLÓ E.V.
KIADÓ NÓGRÁDI PC SULI
NYELV MAGYAR
SZERZŐ NÓGRÁDI LÁSZLÓ
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 192

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés