GI-DIÉTA
Cikkszám: | 127998 |
ISBN: | 9786155166556 |
Központ: | Előjegyezhető (6-12 munkanap) |
Boltok: | Előjegyezhető (6-12 munkanap) |
|
Tartalom és részletes adatok
Tartalom: A GI-diéta neve a glikémiás index elnevezéséből ered. Az étkezéskor nem csupán a bevitt kalóriákra kell figyelni, hanem az ételek összetevőinek arányára (fehérjék-zsírok-szénhidrátok) is, sőt az is nagyban befolyásolja, hogy meghízunk-e vagy tartani tudjuk a súlyunkat, hogy milyen típusú szénhidrátot fogyasztunk az ételeinkkel.
-Ha magas GI-jű ételt fogyasztunk, az fokozza a meghízás esélyét, és növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
-Ha alacsony GI-jű ételeket fogyasztunk, az csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulását, és a súlygyarapodást is jó eséllyel megállítja.
A könyv szerzői több évtizedes tapasztalataikat foglalják össze mindazok számára, akik súlyproblémákkal küzdenek, vagy már túlsúllyal rendelkeznek. A könyvben rövid orvosi és táplálkozástani alapismeretek ismertetése után mintegy 200 receptet találunk az összetevők arányának feltüntetése mellett, de segíti az egészséges étkezés kialakítását egy GI-táblázat, mintaétlapok és étrend-összeállítási javaslatok is.
A cél a súlygyarapodás megállítása cukorbeteg és egészséges túlsúlyosok számára.
BESZÁLLÍTÓ | SPRINGMED KFT. |
KIADÓ | SPRINGMED |
NYELV | MAGYAR |
SZERZŐ | DR. FÖVÉNYI JÓZSEF |
KÖTÉSTÍPUS | PUHATÁBLÁS |
OLDALSZÁM | 303 |