Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

FIZIKUSOK ÚTVESZTŐBEN

Ár:
4.450 Ft
3.115 Ft
Kedvezmény: 1.335 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 154348
ISBN: 9789633555781
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "A fizikusok majdnem száz éven keresztül szinte Szentírásnak tekintették John Keats szavait: ""a szépség igazság"". Meggyőződésük, hogy a legjobb elméletek szépek, természetesek és elegánsak. Ez az elvárás dönti el, melyik elmélet lesz népszerű, és melyik kerül papírkosárba. Csakhogy sajnos éppen ez az oka annak, hogy a fizikában több mint négy évtizede nem történt jelentős elméleti áttörés.
Fizikusok útvesztőben című könyvében Sabine Hossenfelder kifejti, hogy a szépségre irányuló modern törekvés elfedi előlünk természeti világunk valóságos természetét. A kutatók elképesztő elméleteket állítanak fel, új részecskék tucatjainak létezését sejtik, ezekből azonban szinte semmit sem igazoltak megfigyelések - mi több, közülük sokat ellenőrizni sem lehetséges. A szépség hajszolása az egész tudományágat zsákutcába vezette.
Hossenfelder arra figyelmeztet, hogy a tudósok csak akkor fedezhetik fel az univerzum igazságait, ha elfogadják, hogy azok akár zűrösek és bonyolultak is lehetnek.


Sabine Hossenfelder (1976) német elméleti fizikus, a Frankfurt Institute for Advanced Studies kutatója, a Backreaction című közkedvelt fizikai blog szerzője. Rendszeresen publikál többek közt a New Scientist, a Scientific American és a The New York Times hasábjain. Heidelbergben él.

Szerző: Sabine Hossenfelder"

BESZÁLLÍTÓ LIBRI KÖNYVKIADÓ (NYITOTT KÖNYVMŰHELY)
KIADÓ PARK
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SABINE HOSSENFELDER
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 335

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés