Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

EGREGOROK

Ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 1.037 Ft
Kedvezmény: 26%
Cikkszám: 151210
ISBN: 9786155647963
Központ: Utolsó 1 Darab raktáron
Boltok: Utolsó 2 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 18 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "
Az első könyv, ami bemutatja az egregorok, a kollektív csoporttudat által létrehozott, nagyhatalmú, autonóm pszichikai lények történetét és emberiségre gyakorolt hatását.

Bemutatja az egregorok történetét az ókortól napjainkig, beleértve a nyugati misztikus hagyományokban, tömegkultúrában és médiában betöltött szerepüket.

Dokumentált példákat hoz az egregorok létezésére az ókori Görögországból és Rómából, a tibeti buddhizmusból, az iszlámból, a modern ezoterikus hagyományokból, H. P. Lovecraft és Kenneth Grant írásaiból, valamint Julius Evola és Aleister Crowley követőinek tollából.

Gyakorlati útmutatót ad az egregorok azonosításához, az élősködő, pusztító entitásoktól való megszabadulásához, és szükség esetén azok megsemmisítéséhez.

A nyugati okkultizmus egyik legfontosabb, de alig ismert koncepciója az egregor, a kollektív csoporttudat által létrehozott autonóm pszichikai lény. Az egregorokat egy csoport tagjainak (például egy kis kovennek vagy egy egész nemzetnek) a hite, rituáléi és áldozatai tartják életben. Az egregor, ami kellően sok energiához jut, önálló életre kel, független istenséggé válik, ami a hívei erejét felhasználva hajszolja tovább saját spirituális fejlődését és anyagi vágyait.

Eme legelső, egregorok tanulmányozására szentelt könyvben Mark Stavish részletes, jól dokumentált források bemutatásával megvizsgálja az egregorok történetét az ókortól napjainkig, és felderíti azok létrehozásának, fenntartásának, irányításának és elpusztításának módjait. Szemlélteti, mennyire ismertek voltak a klasszikus Görögországban és Rómában, ahol tudatosan idézték meg őket a városállamok vigyázására. Megvizsgálja, hogyan értelmezték az egregorok koncepcióját a különböző nyugati misztikus hagyományokban, így a Corpus Hermeticumban; példákat hoz a tibeti buddhizmusból, az iszlámból vagy az olyan modern ezoterikus rendektől, mint az Arany Hajnal Rendje vagy a rózsakeresztesek; és felkutatja nyomaikat H. P. Lovecraft és Kenneth Grant írásaiban, valamint Julius Evola és Aleister Crowley követőinél. A szerző részletesen bemutatja, hogy ha az egregorok mögött húzódó koncepciót ugyan el is feledték, azok ennek ellenére hogyan keletkeztek és keletkeznek folyamatosan, akár véletlenszerű esetek útján is.

Stavish utasításokat közöl, amelyek segítségével azonosíthatjuk az egregorokat, megszabadulhatunk az élősködő, pusztító, kollektív entitásoktól, és szükség esetén akár meg is semmisíthetjük őket. Felfedve, hogy az egregorok miképp alkotják majdnem minden emberi kapcsolatunk alapját, a szerző bemutatja azok térhódítását a tömegkultúrában és a médiában – ezzel jelezve, hogy mennyire befolyásolják a hozzánk eljutó információkat, illetve azt, hogy milyen módon tekintünk a világra és az abban elfoglalt helyünkre.

Mark Stavish a nyugati spirituális hagyományok elismert szakértője. 26, összesen hét különböző nyelven kiadott könyv, köztük a The Path of Alchemy (Az alkímia útja) és a Kabbalah for Health and Welln ess (Az egészség és jólét kabbalája) szerzője, a Hermetikus Tudományok Intézete, illetve a Louis Claude de St. Martin Alapítvány létrehozója és igazgatója. Számos rádió- és televízió műsorban, illetve nyomtatott lapban feltűnt, így a Coast to Coast AM frekvenciáján, a History Channel és a BBC képernyőjén, illetve a New York Times hasábjain. A VOXHERMES blog szerzője. A pennsylvaniai Wyomingban él.

Szerző: Mark Stavish"

BESZÁLLÍTÓ MAGYAR MENEDÉK MMK KFT.
KIADÓ ANGYALI MENEDÉK 40
NYELV MAGYAR
SZERZŐ MARK STAVISH
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 152

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés