Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BALLADA EGY CSAPATRÓL

Ár:
3.999 Ft
2.799 Ft
Kedvezmény: 1.200 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 154400
ISBN: 9789634793595
Központ: 14 Darab raktáron
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Harmincöt éve már, hogy a magyar labdarúgó-válogatott mindeddig utoljára kiharcolta a világbajnoki szereplés jogát. A Mezey György által dirigált nemzeti tizenegy a selejtezők során maga mögé utasította a hollandokat és az osztrákokat, és felkészülési mérkőzéseken legyőzte egyebek mellett az NSZK-t és Brazíliát is. A nemcsak eredményesen, ám szellemesen és látványosan is játszó csapat Európából elsőként jutott ki az 1986-os mexikói világbajnokságra, ráadásul 1985 végén sokan a kontinens legjobbjaként tartották számon.
A folytatást mindenki ismeri: a Mundialon lejátszott és 6-0-ás vereséggel zárult, szovjetek ellen találkozó egyike a magyar futball leggyakrabban emlegetett mérkőzéseinek. A nem várt kudarc egy egész nemzedék fájó emléke és egyben rejtély, amelyet már sokan, sokféleképpen próbáltak magyarázni.
Benedek Szabolcs új könyvében korabeli források és az egykori szereplőkkel való személyes beszélgetések nyomán nemcsak annak járt utána, hogyan zuhant le ez a csapat szédítő sebességgel a csúcsról, hanem annak is, hogyan emelkedett föl ekkora magasságokba. A kötet lapjain a magyar futball utolsó dicsőséges fejezetének krónikáján túl belepillanthatunk annak ellentmondásos társadalmi és politikai hátterébe, a kései Kádár-kor zavaros világába is.

szerző: Benedek Szabolcs

BESZÁLLÍTÓ LIBRI KÖNYVKIADÓ (NYITOTT KÖNYVMŰHELY)
KIADÓ SZENZÁR
NYELV MAGYAR
SZERZŐ BENEDEK SZABOLCS
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 360

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés