Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

AZ ISZLÁM ÁLLAM KALIFÁTUSA

Ár:
2.980 Ft
2.086 Ft
Kedvezmény: 894 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 138170
ISBN: 9789632762784
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "Az egész világ megdöbbent, amikor 2014 nyarán a magát Iszlám Államnak nevező szervezet vezetője kikiáltotta a kalifátust, megtagadva nemcsak Irak és Szíria, de voltaképp az összes muszlim többségű állam létjogosultságát. A vállalkozás megdöbbentő kegyetlenséggel, brutalitással és tragikus terrormerényletek sorozatával járt, melyekkel mintegy kikényszerítette a nemzetközi közösség reakcióját; azonban egyértelmű visszaszorulása ellenére a mai napig meghatározza a nemzetközi közbeszédet és politikát. Ugyanakkor az Iszlám Állam jelenségével kapcsolatos alapvető kérdések a mai napig nyitottak maradtak. Milyen folyamatok teremtettek lehetőséget a szervezet létrehozására? Állam-e az Iszlám Állam, és ha nem, hogyan írható le? Mik a céljai, miben különbözik az al-Káidától, és hogyan hat a közel-keleti politikára? A szerzők e kérdésekre keresik a választ egy olyan mű keretei között, amely többéves kutatás és széles körű tudományos konzultáció eredményeként született.

A kötet szerzőiről Arany Anett a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső munkatársa, valamint a Tempus Közalapítvány munkatársa.

N. Rózsa Erzsébet az MTA KRTK Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső munkatársa, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense.

Szalai Máté a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, a Budapesti Corvinus Egyetem tanársegédje."

BESZÁLLÍTÓ LÍRA KÖNYV ZRT.
KIADÓ OSIRIS
NYELV MAGYAR
SZERZŐ N. RÓZSA ERZSÉBET
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 365

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés