Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

AZ ELVESZEJTETT TURÁNI ÖRÖKSÉG

Ár:
2.600 Ft
1.924 Ft
Kedvezmény: 676 Ft
Kedvezmény: 26%
Cikkszám: 136389
ISBN: 10000000001428
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "Dr. Rimanóczy László 1910. október 16-án született Sárpentelén. Gimnáziumi tanulmányait a székesfehérvári cisztercita-rendi Szent István Főgimnáziumban végezte. A pécsi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem a jogi, államtudományi és filozófiai fakultásainak doktorává avatta. Katonai szolgálatra 1939-ben vonult be. Részt vett a felvidéki, erdélyi és délvidéki bevonuláson és a második világháborút az I. hadsereggel harcolta végig. Rövid orosz hadifogság után Ausztráliába vándorolt 1950-ben. A fegyveres harcot szellemi küzdelemmel váltotta fel, fáradhatatlanul foglalkozott a magyar sorsproblémákkal. 1973-ban hunyt el Sydneyben, az emigráció 23. évében.

""Annak a bizonyos középkori sötétségnek a fátyla, vagy az árnya még mindig felettünk lengedez! Még manapság is hajlamosak az emberek arra, hogy aki az Ószövetséggel (de általában vallás-filozófiákkal) foglalkozik, arra megjegyzést kockáztat meg, hibáira, ellentmondásaira rámutat: istentelen, vallástalan, ateista és semmi ideált nem tisztelő embernek tartja, főleg akkor, ha ezeket az írásokat, vagy gyűjteményeket nem hajlandó úgy elfogadni, ahogy azokat tanítják vagy hirdetik, vagy akár ahogy ezek magyarázva, avagy hivatalosan elfogadva vannak!
Nézetem szerint, csak vallásos ember lehet az -sőt, még különösen mély vallásosság, vagy erkölcsi alap sem kell ahhoz-hogy valaki lelki célok keresésében vagy ilyenek után sóvárogva, kiutat keressen ebből az útvesztőből. Az ateisták, a vallástalan, Istent nem keresők rendszerint nem szoktak érdeklődni semmiféle vallás tételei, iratai, vagy könyvei után!"

BESZÁLLÍTÓ ŐSI ÖRÖKSÉGÜNK ALAPÍTVÁNY
KIADÓ ŐSI ÖRÖKSÉGÜNK ALAPÍTVÁNY
NYELV MAGYAR
SZERZŐ DR. RIMANÓCZY LÁSZLÓ
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 367

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés