Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ANYA-NYELV-ÉSZ - ÚJABB NYELVI FEJTÖRŐK

Ár:
2.490 Ft
1.743 Ft
Kedvezmény: 747 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 112562
ISBN: 9786155219108
Központ: Utolsó 3 Darab raktáron
Boltok: Utolsó 1 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: A könyv, amit kezében tart az olvasó, nem előzmény nélkül való. A szerzőnek 2008-ban jelent meg - szintén a Tinta Könyvkiadónál - Anya-nyelv-csavar címen nyelvi fejtörőket tartalmazó műve, amely immár két kiadást is megért. Ezeknek az anyanyelvi játékoknak egy része a Duna Televízió Nyelvőrző című adásaiban is elhangzott már.
Ez a folytatásnak tekinthető könyv 750 új feladványt tartalmaz 11 játékcsoport szerint tagolva. Az egyes csoportokhoz általában hét-nyolc játék tartozik, ami bőséges lehetőséget nyújt az alapos fejtörésre. Találhatunk itt betű- szótag- és szójátékokat, nevekkel kapcsolatos feladványokat, de a régi magyar nyelv emlékei, a közmondások, a szólások, sőt még az irodalmi rejtvények sem hiányoznak a könyv lapjairól.
Aki mégsem tud megbirkózni a feladatokkal, bátran a megfejtésekhez lapozhat, ahol megnyugtató választ kaphat még megoldatlan kérdéseire. Ha ez sem elégíti ki az Olvasó játékos kedvét, a könyv végén néhány szellemes „nyelvcsavarást” is olvashat. És ha ennyi jó még mindig kevés, megtekintheti a karikatúráknak beillő illusztrációkat, amelyek akár a megfejtésben is segíthetnek.
Kevés ilyen típusú játékos kiadvány található manapság a könyvpiacon, érdemes hát belelapozni ebbe a gyűjteménybe, mert utána már úgysem lehet abbahagyni a tallózást, hiszen elragad bennünket a játékszenvedély. Bízunk benne, hogy a nyelvi fejtörők megoldása során rácsodálkozunk a magyar nyelv hajlékonyságára, színességére és gazdagságára.
A szerző, Forgács Róbert a budapesti Eötvös József Gimnázium magyartanára, számos televíziós nyelvi-műveltségi vetélkedőműsor összeállítója, vezetője. A gazdag tapasztalatok alapján összeállított könyv alkalmas akár egyéni időtöltésre, akár iskolai órák színesítésére.

BESZÁLLÍTÓ TINTA KÖNYVKIADÓ
KIADÓ TINTA KÖNYVKIADÓ
NYELV MAGYAR
SOROZATNÉV AZ ÉKESSZÓLÁS KIS KÖNYVTÁRA
SZERZŐ FORGÁCS RÓBERT
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 105

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés