A ZÖLDSÉGEK TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTANI HATÁSAI ÉS RECEPTEK
Cikkszám: | 119632 |
ISBN: | 9789632783277 |
Központ: | Utolsó 1 Darab raktáron |
|
Tartalom és részletes adatok
Tartalom: Az elmúlt években számos olyan zöldséget láttunk a piacon, amelyeknek jó, ha a nevét tudtuk. Azóta a cukkini, a brokkoli, a jégsaláta és társai mindennapossá váltak az étrendünkben, természetesen az elmaradhatatlan sárgarépával, burgonyával együtt.
Könyvünkben a különleges, a táplálkozási értékük tekintetében is figyelemre érdemes zöldségfélék közül válogattunk, amelyek között néhány kifejezett újdonság is szerepel.
Jellemzésükről, termesztési tudnivalóikról csak röviden szólunk - a legfontosabbakat kiemelve, hogy maradjon hely a recepteknek is, amelyekkel élve a termesztett vagy vásárolt zöldségféle átlényegül, és testünk táplálékává lesz.
A tartalomból
Articsóka
Articsóka vinegrett mártással - Sonkával töltött articsóka
Avokádó
Avokádós-narancsos saláta - Avokádókrém
Áttelelő saláta
Téli saláta
Bámia
Bárány bámiával
Bimbóskel (kelbimbó)
Almás kelbimbósaláta - Kelbimbófelfújt
Brokkoli
Brokkolikrémleves - Besameles brokkoliköret
Cékla
Tejfölös céklaleves - Falusi leves - Nyers céklasaláta
Cikória
Sonkás rakott cikória - Csirkecombok cikóriával - Csőben sült cikória (Chicon au gratin)
Cukkini
Cukkinis csirkecombok - Cukkinifelfújt
Csemegekukorica
Mexikói kukoricás egytál - Kukoricás rakott burgonya
Csicsóka
Csicsókafőzelék
Csillagtök (patisszon)
Csirkés csillagtök-egytál
Feketegyökér
Feketegyökér-egytál
Fodros kel
Töltött fodros kel
Jégsaláta (fodros saláta)
Jégsaláta feta sajttal
Földimogyoró
Mogyorós hús
Gumós édeskömény
Édeskömény-saláta - Édesköményköret
Kínai kel
Kínaikel-saláta
Laskatök
Laskatökfőzelék
Lóbab (nagy szemű)
Szárazbabfőzelék - Babos egytál - Csokoládés babtorta
Maghéj nélküli tök (olajtök)
Paradicsomos olajtök-egytál
Mángold
Sült pulyka mángoldkörettel - Canneloni
Metélőhagyma (snidling)
Snidlinges tojáskrém
Padlizsán (tojásgyümölcs)
Paradicsomos sült padlizsán - Muszaka - Ájult imám
Pasztinák
Pasztinákos zöldségköret
Póréhagyma
Gnocchi póréhagymás besamelmártással - Göngyölt póréhagyma - Póréhagymás pite
Rebarbara
Rebarbarafelfújt - Rebarbaradzsem
Rukkola
Rukkolás paradicsomsaláta
Sonka sütőtök
Sütőtök-krémleves - Sütőtökkuglóf
Sóska
Sóskaleves
Spárga
Csirkehúsleves spárgával - Tejszínes spárga
Spenót
Paradicsomleves spenóttal - Spenótos muffin - Spenótos rakott tészta - Spenótos-zöldséges csirkemell
Torma
Tormamártás - Tormás szendvicskrém
Zeller
Mustáros sült karaj zellerpürével - Waldorf-saláta - Zelleres-almás rakottas
Zöldborsó
Gombás zöldborsó-krémleves - Zöldborsós borjú - Zöldséges puding
BESZÁLLÍTÓ | CSER KIADÓ |
KIADÓ | CSER 48 |
NYELV | MAGYAR |
SZERZŐ | NINCS SZERZŐ |
KÖTÉSTÍPUS | PUHATÁBLÁS |
OLDALSZÁM | 152 |